Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Το Πόρτο Καρράς και τα κρασιά του κερδίζουν τη θετική ψήφο του Ιταλικού τύπου

Το Porto Carras Grand Resort το Σάββατο 17/6/2017 υποδέχθηκε και φιλοξένησε ομάδα Ιταλών δημοσιογράφων ειδικών της οινογνωσίας, στα πλαίσια συνεργασίας της «Ένωσης οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος» με το Τμήμα Τουρισμού της αντιδημαρχίας «Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων» του Δήμου Θεσσαλονίκης.


 
Οι εκλεκτοί επισκέπτες περιηγήθηκαν στον εμβληματικό αμπελώνα του Κτήματος Πόρτο Καρράς από τον οινολόγο Απόστολο Μπαλατσό ο οποίος τους ενημέρωσε για τη σημαντική συμβολή του Κτήματος στην πορεία και εξέλιξη της οινικής κουλτούρας στην Ελλάδα, τις  μεθόδους βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας και για την ζώνη Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα που ανήκει αποκλειστικά στο Κτήμα Πόρτο Καρράς.

Εντύπωση προκάλεσε στους επισκέπτες το πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων που συμμετείχαν ενεργά στην επιτυχημένη δράση του Κτήματος όπως ο Emile Peynaud, ο πατέρας της σύγχρονης οινοποίησης που συμμετείχε στην οινοποίηση του πρώτου ελληνικού Cabernet Sauvignon, o Σαλβαντορ Νταλί που εμπνεύστηκε το όνομα της ετικέτας Blanc de Blancs κ.α. Ξεναγήθηκαν στο Οινοποιείο και ολοκλήρωσαν την εμπειρία τους στην ειδική αίθουσα Οινογνωσίας «Μελισσάνθη» με γευστική δοκιμή 5 κρασιών, δύο λευκών (Melissanthi, Malagouzia) δύο ερυθρών (Limneon, Chateau) και του ενός  ροζέ (Rosé) τα οποία κέρδισαν όλα τον έπαινο και τον θαυμασμό των Ιταλών ειδικών.


Στο πρόγραμμα της επίσκεψης συμπεριλήφθηκε και ξενάγηση στην ιστορική Βίλα Γαλήνη όπου η ομάδα των καλεσμένων έμεινε εντυπωσιασμένη από την ιστορία της Βίλλας, την σπουδαία αρχιτεκτονική της και τις πολλές διάσημότητες που την έχουν επισκεφθεί ή έχουν φιλοξενηθεί εκεί στο παρελθόν, από τον Φρανσουά Μιτεράν, τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και την Τζίνα Μπαχάουερ έως και τον Βλαντιμίρ Πούτιν κ.ά.


 
Η ομάδα των Ιταλών δημοσιογράφων συνοδευόταν από τον κ. Γιώργο Μπαζμαδέλη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και από την εκπρόσωπο της ΕΝΟΑΒΕ  (Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος) κα Αλεξάνδρα Ανθίδου.  Το Τμήμα Τουρισμού κατά τη διάρκεια του έτους, προκειμένου να προωθήσει την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και την ευρύτερη περιοχή ως πρόταση των επισκεπτών της για περαιτέρω περιηγήσεις, πραγματοποιεί ταξίδια γνωριμίας με προσκεκλημένους δημοσιογράφους από το εξωτερικό τα οποία συνήθως έχουν θεματικό χαρακτήρα.
Το συγκεκριμένο ταξίδι συνδιοργανώθηκε με τον ΕΟΤ Ιταλίας και αφορούσε περισσότερο τον τομέα “food and wine”.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα