Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Κινητοποιήσεις στους Δήμους - Σήμερα η 24ωρη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Περίπου 6.500 συμβασιούχοι των δήμων, που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας τους. Έτσι, έχουν ξεκινήσει καταλήψεις στα αμαξοστάσια όλης της χώρας, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να βγουν στους δρόμους, για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

 

Με την θερμοκρασία να παίρνει, σταδιακά, την ανιούσα και με δεδομένο ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μόλις ξεκίνησαν, πολλοί φοβούνται ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου -και όχι μόνο- αλλά και για τα εκατομμύρια των τουριστών που αναμένονται στη χώρα. 

 

Οι συμβασιούχοι, πάντως, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεών τους, φέρονται αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και προχωρούν σταδιακά σε καταλήψεις και σε άλλα αμαξοστάσια, από τα οποία μέχρι σήμερα τα απορριμματοφόρα έφευγαν κανονικά. 

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχει μάλιστα εξαγγείλει για σήμερα, Πέμπτη, 24ωρη απεργία, που αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα.

protothema.gr

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα