Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καταγγελίες της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων για την εταιρεία Βασίλαγας

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εταιρεία Βασίλαγας Α.Ε. για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και μεθοδεύσεις που οδηγούν τους περισσότερους εργαζόμενους σε παραίτηση.


Η επιχείρηση είχε εννέα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, ένα στη Χαλκιδική και ένα στην Πέλλα, και απασχολούσε περί τους 200 εργαζόμενους.

Σήμερα, επικαλούμενη τον τεράστιο ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, την έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες κ.λπ. έχει αποχωρήσει από τα περισσότερα καταστήματα, διατηρώντας μόνο ένα, όπου έχει συγκεντρώσει τους περίπου 70 εναπομείναντες εργαζόμενους.

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, η πλειονότητα των εργαζόμενων έχει ουσιαστικά εξαναγκαστεί σε παραιτήσεις, ενώ η επιχείρηση ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς και οφειλόμενα επιδόματα και άδειες στους εργαζομένους της και σε όσους έχουν παραιτηθεί. Η εταιρεία Ανατολή Α.Ε. (Super Market Ναταλί), που έχει μισθώσει πέντε από τα καταστήματα της Βασίλαγας Α.Ε., δεν αναγνωρίζει διάδοχη κατάσταση, “για να μη φορτωθεί παλιούς εργαζόμενους με τα δικαιώματά τους, ζητάει να στείλουν βιογραφικά και θα επιλέξει αν και ποιους θα πάρει” όπως καταγγέλλει η Ένωση εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

Η Ένωση καταγγέλλει επίσης την εταιρεία Βασίλαγας Α.Ε. για το ότι “πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο, κάνοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, μεθοδεύοντας τη μεταφορά όλων των εργαζομένων στο Καλοχώρι και αναγκάζοντας τους περισσότερους σε παραίτηση, αφήνοντας ελεύθερη τη νέα επιχείρηση να πάρει τα καταστήματα χωρίς το “βάρος” των εργαζομένων”. Για σήμερα διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας 10.30 π.μ., όλοι στην κινητοποίηση έξω από το πρώην υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Πηγή:makthes.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα