Τα εκλεκτά προϊόντα της Χαλκιδικής παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου στο εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης, στην εκδήλωση «Γεύσεις Χαλκιδικής», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.
Τα προϊόντα και οι παραγωγοί της Χαλκιδικής παρουσιάστηκαν σε ένα κοινό που περιλάμβανε ανθρώπους της αγοράς τροφίμων, δημοσιογράφους, εμπορικούς ακόλουθους ξένων πρεσβειών, μέλη επιμελητηρίων και εκπροσώπους της πολιτικής ζωής.
Τα προϊόντα ενός τόπου, δεν είναι απλά το αποτέλεσμα της πρωτογενούς παραγωγής ή της μεταποίησης, αλλά περικλείουν στοιχεία της παράδοσης και του πολιτισμού, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης τουριστικής ανάπτυξης.
Αυτός ήταν και ο σκοπός της εκδήλωσης, η ολοκληρωμένη παρουσίαση της Χαλκιδικής, μια ευκαιρία να αποκομίσουν οι προσκεκλημένοι μια πληρέστερη άποψη του τόπου, μέσα από τα προϊόντα του.
Οι ελιές, το ελαιόλαδο, τα τυριά και το κρέας, το κρασί, το μέλι, τα αμπελόφυλλα και τα βότανα, η τρούφα και τα άγρια μανιτάρια, οι μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού, τα κριτσινια, οι πίτες και τα σιροπιαστά γλυκά, οι μπύρες, το τσίπουρο, η μουντοβίνα και το λικέρ, τα χριστουγεννιάτικα έλατα έδωσαν τη γεύση, το χρώμα και τα αρώματα μιας εκδήλωσης που ικανοποίησε όλους, όσοι παρεβρέθηκαν στο εμβληματικό Μουσείο Ακρόπολης, απέναντι από τον Παρθενώνα, το σύμβολο του παγκόσμιου πολιτισμού.
Πρωτότυπος επίλογος ήταν η προσφορά μας στους εκλεκτούς καλεσμένους, από ένα έλατο μικρό σε γλάστρα φυτεμένο, προερχόμενο από τις φυτείες του Όρους Χολομώντα!