Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος Πορταριάς - Αγίου Παντελεήμονα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του έργου «Οδοποιία αγροτικής οδού από Δημοτική Κοινότητα Πορταριάς έως Τοπική Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα».


Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Α.Α.) 2014 - 2020 - Δράση 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000€.


Η συγκεκριμένη αγροτική οδός εξυπηρετεί τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής. Πριν την αποκατάσταση της, ήταν χωμάτινη σε όλο το μήκος της και το οδόστρωμα έχρηζε άμεσης αντικατάστασης, καθώς σε πολλές θέσεις παρουσίαζε υψομετρικές εξάρσεις, εγκάρσιους και διαμήκεις αύλακες «νεροφαγώματα», μεγέθους ικανού, ώστε να προξενήσουν βλάβες στα οχήματα και ατυχήματα.


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.