Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σύναξη κατηχητών της Μητρόπολης Κασσανδρείας στη Ν. Ποτίδαια

Κατά τον μήνα Οκτώβριο έχει καθιερωθεί να εγκαινιάζεται η νέα Εκκλησιαστική περίοδος, κατά την οποία εντείνεται το ποιμαντικό, κηρυκτικό και αγιαστικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο μάλιστα συνδέεται με την ανάγνωση στους Ιερούς Ναούς της Ορθοδοξίας, της παραβολής του Σπορέως.

Με την ευκαιρία αυτή και για να δοθεί μια δυναμική νέα πνοή στη διακονία της κατηχήσεως των παιδιών, εφήβων, νέων και φοιτητών η Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας διοργάνωσε το Σάββατο σύναξη κατηχητών και κατηχητριών στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Νέας Ποτίδαιας.



Μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος απευθύνθηκε στους κατηχητές της Μητροπόλεως.

«Έχετε την χαρά, τιμή και ευλογία να συμμετέχετε στο έργο της εκκλησιαστικής διακονίας και να αποτελείται πολύτιμους συνεργάτες του Επισκόπου και των εφημερίων ιερέων μας στο πανίερο έργο του ευαγγελισμού του λαού του Θεού και μάλιστα της κατηχήσεως των παιδιών, των εφήβων και των νέων μελών της Εκκλησίας. Δηλαδή να είστε κατηχητές και κατηχήτριες της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστεως και Εκκλησίας και να συμβάλλεται στην διάδοση του ευαγγελικού μηνύματος και σωτήριου λόγου του Θεού, σύμφωνα με τον κυριακό λόγο προς τους μαθητές του «πορευθέντες εἰς τὸν κόσμον ἅπαντα κηρύξατε τὸ εὐαγγέλιον πάσῃ τῇ κτίσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα