Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μ-Θ ακύρωσε απόφαση του Δήμου Ν.Προποντίδας για αύξηση των τροφείων

Ασκώντας έλεγχο νομιμότητας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, ακύρωσε τις αποφάσεις αναπροσαρμογής - αύξησης των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ να αυξηθούν τα τροφεία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της μειοψηφίας αλλά και γονέων.

Η απόφαση που ακυρώθηκε από το την Αποκεντρωμένη προέβλεπε διπλασιασμό των τροφείων γιατί σύμφωνα με το αιτιολογικό δεν επαρκεί η χρηματοδότηση για την κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών των παιδικών σταθμών.

Ο πολιτευτής Κώστας Χατζηασημίδης σχολιάζοντας τις εξελίξεις ανέφερε:

"Η προχειρότητα κι η αλαζονεία στην τοπική διακυβέρνηση οδηγούν σε αποφάσεις που καταπίπτουν ως παράνομες.
- Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, με την οποία ακυρώνεται η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Νέας Προποντίδας, για παράλογα τροφεία 300 ευρώ στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου ξαναφέρνει την νομιμότητα στο επίκεντρο.
- Η Δημοτική Αρχή κι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν παράνομα να αυξήσουν υπέρογκα τα τροφεία, να επιβαρύνουν τις οικογένειες, ενώ στις επισημάνσεις μας ότι η απόφαση τους είναι εσφαλμένη αντέδρασαν με αλαζονεία.
- Τώρα, που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης διενεργώντας έλεγχο νομιμότητας ακυρώνει τους σχεδιασμούς τους, οφείλουν χωρίς καθυστέρηση να επιστρέψουν στα προηγούμενα τροφεία και να απολογηθούν στις οικογένειες για την αναστάτωση.
- Εμείς, από την πλευρά μας, λέμε ότι τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό εάν δεν υπήρχαν τα αντανακλαστικά του γονεϊκού κινήματος, το οποίο θα πρέπει να είναι συνέχεια ενεργό για να ελέγχονται και να διορθώνονται οι “τοπικοί άρχοντες”.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα