Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπ. Εθνικης Οικονομιας σε Απ.Πάνα: «Συνέχιση και επέκταση του προγράμματος 55 -67»

Απάντηση από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έλαβε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος στην με αριθ. πρωτ.: 6332/19-08-2024 κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ζητώντας την συνέχιση και ενίσχυση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω σε φορείς του Δημοσίου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Στην απάντηση του το Υπουργείο αναφέρει, ότι σύμφωνα με την από 22.8.2024 ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), πρόκειται εντός του 2025, να επεκταθεί το εν λόγω πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 έως 67 σε φορείς του Δημοσίου Τομέα.


Ταυτόχρονα επισημαίνεται, ότι υπάρχουν δεδομένα δημοσιονομικά περιθώρια τόσο στον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ, όσο και των ΟΤΑ και των φορέων Γενικής Κυβέρνησης που ορίζουν τον ρυθμό με τον οποίο επεκτείνονται οι θέσεις του προγράμματος.

Ο κ. Πάνας αναφέρει : «Έπειτα από την παρέμβασή μου το Υπουργείο με Απάντησή του ανακοινώνει, ότι το αιτούμενο προς συνέχιση και ενίσχυση πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω σε φορείς του Δημοσίου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναμένεται να συνεχιστεί και να επεκταθεί. Παρακολουθώ την εξέλιξή του και θα είμαι πάντα διαθέσιμος, ώστε με στοχευμένες κοινοβουλευτικές ενέργειες, να συμβάλλω στις προσπάθειες για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα