Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σύσκεψη των Προέδρων Συλλόγων και Συνεταιρισμών Βρώσιμης ελιάς Χαλκιδικής

Διευρυμένη σύσκεψη των Προέδρων Συλλόγων και Συνεταιρισμών Βρώσιμης ελιάς Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν φέτος, με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην καρποφορία της ελιάς.

Περιμένοντας και μην έχοντας γίνει μέχρι τώρα κάποια κίνηση από την πλευρά των εμπόρων για ανάρτηση τιμοκαταλόγου αποφασίστηκε να δοθεί ως προτεινόμενη τιμή πώλησης της ελιάς τα 2 ευρώ τα 110 τμ .

Έχοντας ως δεδομένο ότι η τιμή του ελαιολάδου θα ξεκινήσει από 7 ευρώ, οι αγρότες επεσήμαναν ότι είναι ασύμφορη η πώληση της βρώσιμης ελιάς Χαλκιδικής (ΠΟΠ) σε χαμηλότερη τιμή έναρξης από τα 2 ευρώ.

Πάντως, η αγωνία των αγροτών για την παρατεταμένη λειψυδρία είναι μεγάλη, γεγονός που εκτινάσσει το κόστος καλλιέργειας της βρώσιμης ελιάς Χαλκιδικής, σε συνδυασμό με το όλο και αυξανόμενο κόστος καλλιέργειας (ρεύμα - πετρέλαιο - γεωργικά φάρμακα κτλ). Οι αγρότες επισημαίνουν παράλληλα ότι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για την περσινή ακαρπία, μηδενίζοντας στην ουσία το εισόδημά τους...


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα