Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εξώδικο του Χρήστου Πάχτα στον πρώην Γ.Γ. της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ

Εξώδικο απέστειλε ο πρώην υπουργός και πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας προς τον πρώην γενικό Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπαδόπουλο.

Όπως αναφέρει ο κ. Πάχτας, ο τελευταίος με ανάρτησή του στο facebook, άφησε "απαράδεκτα και συκοφαντικά υπονοούμενα" για τη μη συμμετοχή του κ. Πάχτα στα ψηφοδέλτια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Χαλκιδικής.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Την 13.8.2024, σε ανάρτησή σας στον προσωπικό σας  λογαριασμό, στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK αναφερθήκατε, με σαφή πρόθεση συκοφάντησής μου και σε πλήρη γνώση του ψεύδους των ισχυρισμών σας,  στο πρόσωπό μου, δημόσια αναγράφοντας κατά λέξη, με τη δική σας σύνταξη και ορθογραφία,  τα παρακάτω:

«Οι Μάσκες κάποτε πέφτουν και μάλιστα με πολύ θόρυβο, με αφορμή τις εσωκομματικες εκλογες στο πασοκ και σε κάθε κομματική διαδικασία εμφανίζεται ο κ. Πάχτας από το πουθενά κυριολεκτικά και προσπαθεί να επηρεάσει τις εξελίξεις ενώ όταν έχουμε βουλευτικές οι Δημοτικές παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ των υποψηφίων της ΝΔ και τώρα εν προκειμένω τηλεφωνεί σε πρώην φίλους του και προσπαθεί να τους επηρεάσει υπέρ συγκεκριμένου -ης υποψηφίου με το σκεπτικό ότι πρέπει να δικαιωθεί από τι ερωτώ, από το 2004 έχει να μπει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ο σημερινός βουλευτής λέει δεν τον αφήνει ποτέ το έκανε αυτό το 2004 όταν ήταν 20 ετών μήπως άλλοι είναι οι λόγοι του οποίους από κρυπτουμε επιμελώς και ερωτώ τι προεβλεπε η τροπολογία του 2004 θα μας πει ποτέ κανείς».

Όποιος όμως ισχυρίζεται κάτι έχει ο ίδιος την υποχρέωση να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του. Στον αντίποδα  βρίσκονται η συκοφάντηση μέσω της δημοσιοποίησης εικασιών, η έμμεση αλλά έντεχνη υιοθέτηση και διάδοση αναπόδεικτων κατηγοριών, η έντεχνη χρησιμοποίηση λέξεων και φράσεων με έντονα αρνητικές συνεκδοχές – συνδηλώσεις, που οδηγούν συνειρμικά σε αυθαίρετα συμπεράσματα  και η συστηματική χρήση τεχνασμάτων, όπως η δημοσίευση ερωτημάτων, που εμπεριέχουν σαφείς  υπόρρητες παραδοχές και συνοδεύονται από  δεικτικά, συκοφαντικά, αλλά σε κάθε περίπτωση εξόχως μειωτικά σχόλια, ισχυρισμούς και υπονοούμενα.

Αφήνετε απαράδεκτα και συκοφαντικά υπονοούμενα για τη μη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Χαλκιδικής. Ας περιοριστούμε στις δύο πιο πρόσφατες εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 και του Ιουνίου 2023, τότε που κανείς δεν ήταν 20 χρονών.

Γνωρίζετε από πρώτο χέρι κάτω από ποιες συνθήκες τορπιλίστηκε την τελευταία στιγμή μια ανταγωνιστική σύνθεση του ψηφοδελτίου στις εθνικές εκλογές του 2019, που βέβαια δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα υπονοούμενά σας. Όπως επίσης ότι μου προτάθηκε τότε, από την αείμνηστο πρόεδρο, να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της ευρωβουλής, κάτι που δεν αποδέχτηκα.

Θα θυμάστε επίσης πιστεύω την αγωνία σας να βρεθεί χρηματοδότης του εκλεκτού σας, που είχε αποφασίσει να μετακομίσει από το εθνικό στο δημοτικό ψηφοδέλτιο, όταν ενημερωθήκατε από το γραφείο της προέδρου ότι η απόφασή της ήταν να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά πως συγκροτήθηκε το ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές του 2023. Ένα ψηφοδέλτιο με αδιαφανείς διαδικασίες και κυρίως συμφωνίες, και θέλω να είμαι πολύ σαφής σε αυτό, με αποκλεισμό συγκεκριμένων προσώπων, που εξυπηρετούσε ιδιοτελείς  επιδιώξεις, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ισχυροποίηση της παράταξης και ενότητα του πολιτικού μας χώρου στο νομό. Με τέτοιες μεθόδους είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί  «να ξαναγίνει κανείς ποτάμι».

 

Δυο λόγια και  για τη διαδρομή του καθενός μας, γιατί ο κάθε προορισμός και το κάθε ταξίδι έχει την αφετηρία του αλλά και μια ολόκληρη διαδρομή. Θέλω να τονίσω ότι είμαι υπερήφανος τόσο για το ταξίδι όσο και για τη διαδρομή, Σε κάθε γωνιά αυτού του τόπου που μας γέννησε και που υπηρετήσαμε με τόσο κόπο και τόσο πάθος, όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς θα βρει γραμμένα κάποια ονόματα.

Το δικό σας όσο και αν ψάξετε δε θα το βρείτε πουθενά.

Ίσως στις νομαρχιακές εκλογές του 2002, όταν λίγο πριν κατατεθεί το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του υποψήφιου νομάρχη που είχε την επίσημη υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, εκλιπαρούσατε για την επιστροφή της ταυτότητάς σας. Ταυτότητα που είχατε φροντίσει να παραδώσετε στον υποψήφιο νομάρχη για να σας συμπεριλάβει στο συνδυασμό του.

Ήταν τότε, θα θυμόσαστε, που το ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική είχε επικρατήσει στην πλειοψηφία των Καποδιστριακών δήμων, στην Τ.Ε.Δ.Κ. του νομού και στη νομαρχία Χαλκιδικής.

Σε αντίθεση με τη σημερινή μιζέρια της ανυπαρξίας μας.

 

Επανέρχεστε όμως και σε μια υπόθεση, που είχε επιχειρήσει να  βλάψει  την προσωπικότητα  μου το έτος 2004 σε μια προεκλογική επίθεση λάσπης. Η  υπόθεση της νομοθετικής ρύθμισης για το ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς αποδείχθηκε ως μια ευτελής  προσπάθεια πολιτικής αλλά και προσωπικής εξόντωσης.   Ο θόρυβος που προκλήθηκε ήταν απολύτως τεχνητός και εντασσόταν σε μια άνευ αρχών διαπάλη για την εξουσία.

Το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου με δηλώσεις του έχει αναγνωρίσει το ανύπαρκτο του σκανδάλου στην υπόθεση του Ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς. Έχει αναγνωρίσει για την ακρίβεια πως η επίθεση στο πρόσωπο μου ήταν απολύτως συκοφαντική και το υποτιθέμενο σκάνδαλο ήταν πλήρως κατασκευασμένο.

Η υπόθεση του Πόρτο Καρράς έχει κριθεί σε όλα τα επίπεδα και κυρίως έχει αποκαλυφθεί. Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε. Οι σκοπιμότητες αποκαλύφθηκαν. Τα συκοφαντικά επιχειρήματα έχουν εξαντληθεί προ πολλού.

 

Η υπόθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας, αποτελεί ένα μείζονος σημασίας παράδειγμα γραφειοκρατικής εμπλοκής που παρεμποδίζει  την πραγματοποίηση επενδύσεων στη χώρα μας.  Το πλέον ίσως σημαντικό είναι ότι για την συγκεκριμένη επένδυση είχε πλήρως και κατ’ επανάληψη δεσμευτεί το ελληνικό κράτος.

Η επένδυση του Πόρτο Καρράς ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του  60, επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, λόγω ανεπάρκειας κεφαλαίων, αφήνοντας πίσω της μεταξύ άλλων, ημιτελή κουφάρια, που συνιστούν πραγματική περιβαλλοντική υποβάθμιση μιας περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. 

 

Τον Ιανουάριο του 2004, αποδέχθηκα ως αρμόδιος Υφυπουργός πρόταση συναδέλφων Βουλευτών για ψήφιση διάταξης σχετικά με την ολοκλήρωση της επένδυσης Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Αμέσως μετά την ψήφιση της διάταξης αυτής διέρρευσαν στα ΜΜΕ ψευδείς και συκοφαντικές πληροφορίες. Οι παραπάνω, σε συνδυασμό με τον κάκιστο χειρισμό της υπόθεσης από τον τότε υπουργό  Νίκο Χριστοδουλάκη, έδωσαν τη δυνατότητα στην τότε αξιωματική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας να το αξιοποιήσει πολιτικά. Αποτέλεσμα η υπόθεση  να προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση κατά την προεκλογική περίοδο του 2004.

 

Σχετικά με το περιεχόμενο της διάταξης ειπώθηκε και γράφτηκε πως:

  • Επέφερε τον αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης 17.000 στρεμμάτων ή κατ’ άλλους 1.700 στρεμμάτων.
  • Ευνοούσε την κατασκευή παράνομων κατοικιών μέσα στην προαναφερθείσα δασική έκταση, τροποποιώντας υφιστάμενους όρους δόμησης και συντελεστές κάλυψης.

 

Οι αναφορές αυτές είναι στο σύνολό τους ψευδείς.   

Σε καμμιά περίπτωση η διάταξη δεν χορηγούσε κανένα πρόσθετο δικαίωμα στην εταιρία πέραν αυτών που της είχαν αναγνωριστεί διαχρονικά από την ελληνική πολιτεία. Δεν καθιέρωνε απολύτως κανένα πρόσθετο κίνητρο, κανένα πρόσθετο δικαίωμα ή αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης, καμία μεταβολή στις χρήσεις γης και καμία αλλαγή στους όρους δόμησης και συντελεστές κάλυψης, σε σχέση με όσα είχαν εγκριθεί στο μακρινό αλλά και πρόσφατο παρελθόν από την ελληνική πολιτεία.

 

Η ελληνική πολιτεία διαμόρφωσε εξ’ αρχής ειδικό νομικό καθεστώς της επένδυσης το οποίο επιβεβαιώθηκε δια της νομοθετικής οδού από όλες ανεξαιρέτως  τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ( Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου και  Κ. Σημίτη).

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονταν οι εξής οικονομικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις:

-Όλη η υπό αξιοποίηση έκταση παύει να χαρακτηρίζεται εν όλω ή εν μέρει δασική.

-Προβλέπεται εφαρμογή του συστήματος της «αμιγούς ελεύθερης δόμησης» με μέγιστο ποσοστό κάλυψης δέκα επί τοις χιλίοις και συντελεστή δόμησης είκοσι χιλιοστά επί της συνολικής επιφάνειας της έκτασης.

Όλα αυτά επιβεβαιώνονται στο από 30.9.1976 Π.Δ. της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, στο Ν. 1682/1987 της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου  και στο Ν. 2438/1996 της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Σημίτη.

Επιβεβαιώνονται όμως, πανηγυρικά, και από τη, σχετικά πρόσφατη, με αριθμό 36/2018, απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης (τμήμα Β Τριμελές – Ακυρωτικό), η οποία  απέρριψε ως αβάσιμους τους  ισχυρισμούς της «Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης», που παρέστη στο Δικαστήριο  με τον Μιχαήλ Τρεμόπουλο, για δήθεν αντισυνταγματικότητα του  από 30.9.1976 Π.Δ   και επικύρωσε τη με αριθμό 257/22.6.2007 οικοδομική άδεια της πολεοδομικής υπηρεσίας της  τότε νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής,  χωρίς την ανάγκη  ή την επίκληση ανάγκης νέας νομοθετικής ρύθμισης.

 

Προηγήθηκαν  τα γεγονότα της πτώχευσης της εταιρίας και της δημιουργίας έντονων κοινωνικών προβλημάτων στην περιοχή. Παρεμβαίνουν οι πιστώτριες τράπεζες και το Πόρτο Καρράς τίθεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Σημειώνεται, πως την περίοδο εκείνη, τόσο η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων Κώστας Καραμανλής, Αλέκα Παπαρήγα, Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισκέπτονται την περιοχή και εκφράζουν την στήριξή τους για την διατήρηση των θέσεων εργασίας με την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Η Ε.Τ.Ε.  προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της τεθείσας υπό εκκαθάριση εταιρείας.

Πριν από την έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου Πώλησης, στις 18 Ιανουαρίου 1999, συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποίησης και δια των υπογραφών της Βάσως Παπανδρέου ως υπουργού Ανάπτυξης και του Γιάννου Παπαντωνίου ως υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επιβεβαιώνει το ισχύον  ειδικό νομικό καθεστώς της επένδυσης και   αποφασίζει:

1.Να παρασταθεί το ελληνικό δημόσιο ως εκ τρίτου συμβαλλόμενος στη σύμβαση μεταβίβασης του ενεργητικού του PORTO CARRAS.

2.Να εξουσιοδοτήσει του υπουργό  Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Μαγκριώτη να υπογράψει, ως εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου την ανωτέρω σύμβαση.

Όπως διευκρινίζει και το κείμενο της σύμβασης, η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου ως εκ τρίτου συμβαλλόμενος, γίνεται προκειμένου αυτό να εγγυηθεί την έκδοση όλων των προβλεπόμενων αδειών.

 

Στο ενημερωτικό δελτίο πώλησης μεταξύ των άλλων αναφέρονται και τα εξής:

Για τη υλοποίηση της επένδυσης υφίστανται πολεοδομικά και οικονομικά κίνητρα.  Έτσι, η ιδιοκτησία, συνολικής έκτασης 17.630 στρεμμάτων (…) ενεργοποιήθηκε πολεοδομικά  και οι πολεοδομικοί όροι ανάπτυξης προβλέπουν εφαρμογή του συστήματος «αμιγούς ελεύθερης δόμησης»  με μέγιστο ποσοστό κάλυψης δέκα επί τοις χιλίοις και συντελεστή δόμησης είκοσι χιλιοστά.

Η ιδιοκτησία έχει αποχαρακτηριστεί, ήτοι έχει παύσει να χαρακτηρίζεται εν όλω ή εν μέρει δασική.

Απομένουν προς αξιοποίηση συντελεστής δόμησης δέκα τρία τοις χιλίοις και κάλυψης επτά και μισό τοις χιλίοις.

Η δυνατότητα αξιοποίησης του προαναφερόμενου συντελεστή δόμησης είναι προκαθορισμένη χωρικά σύμφωνα με το από 30.9.1976 Π.Δ.

 

Με όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνεται το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς της περιοχής και η δυνατότητα αξιοποίησης των μη εξαντληθέντων περιθωρίων των συντελεστών δόμησης και κάλυψης που ανέρχονται σε 2% και 1% αντίστοιχα της συνολικής επιφάνειας. Η αυξημένη περιβαλλοντική μέριμνα για την περιοχή καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ο συνήθης συντελεστής δόμησης για τις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως αυτές του PORTO CARRAS,   είναι πολλαπλάσιος και με αυτόν οικοδομείται όλη η περιοχή γύρω από το PORTO CARRAS.

Η νομοθετική ρύθμιση δε χορηγούσε κανένα πρόσθετο δικαίωμα στον ανάδοχο, που προέκυψε από τη διαδικασία αποκρατικοποίησης  πέραν αυτών που είχαν διαχρονικά αναγνωριστεί από την Ελληνική Πολιτεία.  Σκοπό είχε την επιτάχυνση της αδειοδότησης προκειμένου να ολοκληρωθεί η επένδυση.

 

Στην πρώτη μου τηλεοπτική  εμφάνιση, αμέσως μετά την παραίτησή μου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, κατεδαφίζεται το σύνολο των συκοφαντικών ισχυρισμών που αφορούσαν στο περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης, σε τέτοιο βαθμό ώστε ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ, που συμμετείχε στη συζήτηση, να πει ότι  αν  όλα αυτά που λέει ο κύριος  Πάχτας είναι αληθή τότε ένα πράγμα μένει, να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ότι αδικήθηκαν οι δέκα βουλευτές που τέθηκαν εκτός ψηφοδελτίου.

 

Ταυτόχρονα την εποχή εκείνη είδαν το φως της δημοσιότητας κυρίως μέσω τηλεοπτικών εκπομπών του κ. Τριανταφυλλόπουλου, καταγγελίες περί χρηματισμού μου για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Και αυτή η επίθεση αποδείχθηκε απολύτως συκοφαντική και κατέρρευσε από μόνη της πριν καν φτάσει η υπόθεση στα Δικαστήρια.

Μετά από επώδυνο προσωπικό αγώνα 2,5 και πλέον ετών, μοιράστηκα με την οικογένειά μου, τους φίλους  και τους συναγωνιστές μου, την πλήρη δικαστική μου δικαίωση και τη δημόσια συγνώμη των συκοφαντών μου.

 

Άμεση ήταν η πρώτη δικαίωση,  με τις με  αριθμούς 263/14-9-2004 και 311/26.10.2004 αποφάσεις του ΕΣΡ,  κατά του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER CHANNEL – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε».

Ήδη από την άνοιξη του 2006 αποκαταστάθηκε η υπόληψη μου με την δημοσίευση στον έντυπο τύπο και από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικής δήλωσης των συκοφαντών μου, που ανακαλούσαν τα όσα ψευδώς ισχυρίζονταν και τελικώς αποκαθιστούσαν τη φήμη και την τιμή μου.

Η  με αριθμό  5279/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών   καταδικάζει την ιδιοκτήτρια Εταιρεία της Εφημερίδας «Η ΑΠΟΨΗ», τον εκδότη της, τον Διευθυντή της και τον Αρχισυντάκτη της  σε αποζημίωση για τα όσα δυσφημιστικά ισχυρίστηκαν, με δημοσίευμά τους στην ως άνω εφημερίδα, σχετικά με την υπόθεση του Ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς.

Χαρακτηριστική επίσης είναι και η δικαστική απόφαση με αριθμό 5081/2013 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, καταδικαστική κατά του δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου  που έκρινε πως όλοι οι ισχυρισμοί, που είχαν διατυπωθεί τότε δημοσίως για την υπόθεση, ήταν ψευδείς και δυσφημιστικοί.

Σημαντική είναι και η δήλωση του τότε Προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας. «Όλη αυτή η διαδικασία ήταν σύμφωνη με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Κανένας δεν πρόβαλλε αντίρρηση αν και ήταν γνωστή για πέντε μέρες και πλέον σε όλα τα κόμματα και στους εισηγητές κλπ….».

Στις 18 Αυγούστου 2007 ο Γ. Παπανδρέου, τότε πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., δήλωσε κατά λέξη: «Με το Χρήστο Πάχτα γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Είχα πολλές φορές την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του και να εκτιμήσω τόσο το χαρακτήρα του όσο και την αποτελεσματικότητά του. Ο Χρήστος Πάχτας υπέστη το 2004 μια συκοφαντική επίθεση, για κάτι που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι αποτελούσε ανύπαρκτο σκάνδαλο […] Διαβεβαίωσα τον Χρήστο Πάχτα ότι, για το κόμμα μας δεν υφίσταται κανένα θέμα ηθικής τάξης.».

 

Σε πολύ σύντομο χρόνο επήλθε η αποκατάσταση της αλήθειας σε σειρά τηλεοπτικών εκπομπών και δημοσιευμάτων του γραπτού τύπου. Από τις πιο χαρακτηριστικές ήταν  τότε και  η εκπομπή  «Ανατροπή» της 5.5.2008 του Mega Channel,  στην οποία παρουσιάζονταν χαρακτηριστικές περιπτώσεις κακής δημοσιογραφίας και στην οποία παρουσιάστηκε ως δημοσιογραφικό παράδειγμα προς αποφυγήν και η περίπτωση μου.

Επίσης χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στην τηλεόραση του SKY της 8.4.2009, σύμφωνα με τον οποίο στην υπόθεση του PORTO CARRAS   αδικήθηκε ένας άνθρωπος ο οποίος δικαιώθηκε μετά  «…διότι, σας λέω το παράδειγμα του Πάχτα. Που εμένα με είχε συγκλονίσει τότε! Διότι τον ξέρω τον Πάχτα, ο οποίος είναι ένας σεμνός άνθρωπος, ένας ευπρεπής άνθρωπος και τον είδα να πετάγεται σαν στυμμένη λεμονόκουπα ! Και ύστερα από αυτά δικαιώθηκε…».

Ομοίως χαρακτηριστικός  είναι ο διάλογος των δημοσιογράφων Παντελή Καψή και Γιάννη Βλαστάρη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Αντίστροφη Μέτρηση – Εκλογές 2007», με τους δημοσιογράφους Γιάννη Πολίτη και Πάσχο  Μανδραβέλη, κατά τον οποίο:

Παντελής Καψής: «Μάλιστα είδατε πριν από λίγες εβδομάδες, η τροπολογία δικαιώθηκε.».

Γιάννης Βλαστάρης: «Δεν υπάρχει τώρα υπόθεση Πάχτα.»

«Ας κάνει λοιπόν αυτοκριτική η πολιτική εξουσία της εποχής που υποτάχθηκε στο κλίμα και ας κάνουν αυτοκριτική και όλοι οι υπουργοί που έπαιξαν με την ιστορία Πάχτα τότε…».

Αντίστοιχες δηλώσεις για την απόλυτη πολιτική και δικαστική δικαίωσή μου έκαναν και πολλά επιφανή στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μεταξύ των οποίων ο αείμνηστος Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χάρης Καστανίδης.

 

Με δύο λόγια το υποτιθέμενο σκάνδαλο αποδείχθηκε μια από τις πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις αήθους επίθεσης λάσπης και μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία καθαρά για προεκλογικές σκοπιμότητες. Και αποτελεί μια από τις πιο καθαρές περιπτώσεις όπου οι επιθέσεις κατέρρευσαν παντελώς, τόσο για την ουσία της νομοθετικής ρύθμισης, όσο και για τις καταγγελίες περί δήθεν χρηματισμού που κρίθηκαν συκοφαντικές με καταδικαστικές αποφάσεις.

 

Από την υπόθεση του Πόρτο Καρράς, στις αρχές του 2004, τότε που η τυφλή προεκλογική σύγκρουση οδήγησε σε πλήρη παραμόρφωση των πραγματικών γεγονότων, τα ερωτήματα που εξακολουθούν να ζητούν απάντηση δεν αφορούν πλέον εμένα. Αφορούν ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα οι όροι λειτουργίας του οποίου οφείλουν να θωρακίζονται απ’ όλους μας, ώστε να μην επιτρέπουν σε οποιουσδήποτε να κατασκευάζουν ανυπόστατες κατηγορίες και να προκαλούν φαύλες εξελίξεις. Για να μην βιώνουμε, κάθε φορά που θα έχουμε εκλογές ή θα βρισκόμαστε σε μια έντονη περίοδο πολιτικής αντιπαράθεσης, φαινόμενα λαϊκισμού και συκοφάντησης, όπως τώρα που το ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ. βρίσκεται στη διαδικασία ανάδειξης της επόμενης ηγεσίας του.

Η υπόθεση εγείρει επίσης ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που αφορά στη λειτουργία και στα όρια ανοχής του πολιτικού συστήματος. Τα όρια που χωρίζουν την πολιτική που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον από εκείνα της πολιτικής που μάχεται χωρίς όρια για τη νομή της εξουσίας.

Οι αποδείξεις όλες είναι εδώ. Ήταν από πάντα εδώ και το χειρότερο, τις ήξεραν όλοι, εκτός από την κοινή γνώμη. Και με βεβαιότητα τις γνωρίζετε  και προσωπικά εσείς ο ίδιος,

ΟΛΟΙ τις ήξεραν. ΟΛΟΙ γνώριζαν.

Όλοι όσοι είχαν τότε την ευθύνη των αποφάσεων,  όλοι όσοι σιώπησαν, όλοι όσοι εξαπέλυσαν τους μύδρους της συκοφαντίας, όλοι όσοι διαστρέβλωσαν την αλήθεια, όλοι όσοι κατασκεύασαν ψευδομάρτυρες και τέλος όλοι όσοι αβασάνιστα αφέθηκαν να παρασυρθούν και να συμβάλλουν στην εξάπλωση ενός επινοημένου και στη συνέχεια ενορχηστρωμένου, ανύπαρκτου σκανδάλου.

Μ’ αυτό το δηλητηριασμένο ψωμί του ψέματος έθρεψαν τα ΜΜΕ και οι διάφορες μισθωμένες, κίτρινες τηλεοπτικές εκπομπές την υπόθεση Πόρτο Καρράς. Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκείνης συγκυρίας του 2004. Και παρά τις επανειλημμένες καταδίκες των κίτρινων εκπομπών από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, παρά τις κερδισμένες, ενώπιον της δικαιοσύνης, προσφυγές μου, με την παραδειγματική καταδίκη των συκοφαντών μου, παρά την αποκάλυψη της ψευδομαρτυρίας της ψευδομάρτυρας και την έκφραση συγγνώμης της, ενώπιον του εισαγγελέα, παρά τη δήλωση ηθικής και πολιτικής αποκατάστασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι η επίθεση στο πρόσωπο μου ήταν απολύτως συκοφαντική και το υποτιθέμενο “σκάνδαλο” ήταν πλήρως κατασκευασμένο, χρειάστηκε κάθε φορά κι από μια μάχη, για ν’ αποσπάσουμε ένα κομμάτι απόδειξης, μιας αλήθειας που είχε κατατσαλακωθεί.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η πολιτική έχει τους δικούς της κανόνες.

Αυτοί μπορεί να είναι πολύ σκληροί και άδικοι.

Όμως οι δυσκολίες δεν επιτρέπεται να στέκονται εμπόδιο στη διαδρομή μας. Αντίθετα, γίνονται πηγή δύναμης γι' αυτά που έχουμε ακόμη να κάνουμε. Οι δυσκολίες χαλυβδώνουν την θέληση, όταν ο αγώνας δίνεται με γνώμονα τη διαύγεια, την διάλυση του σκότους, που σκοτώνει τον νου.

Γιατί ό, τι στηρίζεται στη συσκότιση της αλήθειας, αργά ή γρήγορα, καταρρέει.

Η βεβαιότητα άλλωστε αυτή μου επέτρεψε να υπομείνω με καρτερικότητα και ψυχική γαλήνη τους ανεκδιήγητους καιρούς της συκοφαντίας.

Η ουσία της υπόθεσης χάθηκε στον βωμό των φθηνών προεκλογικών εντυπώσεων: η νομοθετική ρύθμιση που εισηγήθηκαν εννέα συνάδελφοι βουλευτές και που η Βουλή αποδέχτηκε χωρίς την παραμικρή αντίρρηση δεν έκανε απολύτως τίποτε άλλο παρά να επιβεβαιώσει το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς, που ισχύει στην περιοχή από τη δεκαετία του 1960 και που η πολιτεία διαχρονικά και διακομματικά έχει εγγυηθεί με πλήθος νομικών παρεμβάσεων.

Όποιος προσπαθεί να πνίξει το δίκιο και την αλήθεια είναι σα να στέκεται στη μέση ενός χειμάρρου για να εμποδίσει τα νερά του να κυλήσουν. Η αλήθεια είναι αιώνια, διαχρονική, αθάνατη. Οι εξουσίες και τα αξιώματα είναι εφήμερα και παροδικά.

Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το πολιτικό συμφέρον, δεν είναι άλλο από το συμφέρον του τόπου, το δίκαιο και την αλήθεια. Το κόμμα δεν μπορεί να έχει άλλο συμφέρον από το δίκαιο και την αλήθεια. Κάνεις δεν μπορεί να κρατιέται ορθός εάν δεν στηρίζεται πάνω στην αλήθεια. Η συστηματική απόκρυψη της ή η παραπληροφόρηση εμπεριέχει στον πυρήνα της το βρώμικο, το ανήθικο, είναι κοινωνικά απαράδεκτη.

Θεωρώ ότι η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί γιατί αυτό επιβάλλει η συνείδηση όλων μας.

Πώς θα μπορούσα να κρατήσω τη σιωπή μου για τους ανθρώπους σαν και εσάς  που ενώ γνωρίζουν  δε διστάζουν να σπιλώσουν συνειδήσεις και που νιώθοντας τον εαυτό τους χαμένο, αν εκείνος δικαιωθεί και πολιτικά, από το μοναδικό του κριτή, τον ίδιο τον λαό του τόπου του, αυτόν που γνωρίζει, συνεχίζουν να τον δυσφημούν με την απέλπιδα τόλμη του φόβου της απώλειας μιας τοπικής εφήμερης πολιτικής εξουσίας.

Που δε διστάζουν να εγκληματούν για ιδιοτελείς σκοπούς.

Γιατί τι άλλο από έγκλημα μπορεί να είναι η σπίλωση της τιμής και της υπόληψης ενός ανθρώπου. Γιατί τι άλλο από έγκλημα μπορεί να είναι η σιωπή μπροστά στην αδικία, η διαιώνιση ενός ψεύδους, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας απέναντι στην κοινή γνώμη. Έγκλημα είναι να γίνεται στάχτη στο βωμό της πολιτικής συγκυρίας η ζωή και το ήθος κάθε πολίτη.

Ό, τι θα επιβραδύνει το φως, ό, τι θα προσθέτει σκοτάδι στα σκοτάδια, δεν θα κάνει τίποτα άλλο από το να παρατείνει τη σύγχυση και τα ερωτηματικά σε αυτούς που δεν γνωρίζουν.

Προσωπικά αντλώ δύναμη, όπως έκανα πάντα, από την βαθιά σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί με τους συμπατριώτες μου της Χαλκιδικής. Διότι αυτοί γνωρίζουν. Το μεγαλύτερο κέρδος ενός πολιτικού είναι το ρίζωμα στις καρδιές των ανθρώπων. Είναι το δέντρο μιας παράδοσης που έχει βαθιές τις ρίζες στην καρδιά μου.

 

Αντλώ δύναμη κυρίως από το γεγονός ότι η επίλυση κρίσιμων ζητημάτων για την ανάπτυξη της χώρας, η αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων των εργαζομένων, αποτελεί βασική προτεραιότητα και σημαντική ευθύνη για έναν πολιτικό. Όταν μάλιστα κανείς έχει απολύτως καθαρές προθέσεις και ένα ιστορικό διαφάνειας που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από κανέναν.

Η υπόθεση της επένδυσης του Πόρτο Καρράς είναι μία κρίσιμη υπόθεση ανάπτυξης για μία περιοχή που αγωνιά για το αύριο της. Είναι όμως και μία υπόθεση από την οποία βγαίνουν πολύ ουσιαστικά συμπεράσματα για το δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας που όλοι αναζητούμε αλλά δυσκολευόμαστε να πορευθούμε. Όπως και για το χρέος του πολιτικού, της πολιτείας, της κοινωνίας απέναντι σε αυτό που πρέπει να αντισταθούμε, προκειμένου να έχουμε ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Η πολιτεία πρώτη οφείλει να τιμά και να υπερασπίζεται τους νόμους της. Να στηρίζει τις επενδύσεις που παράγουν προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας. Να μοχθεί καθημερινά για μια Ελλάδα παραγωγική, που μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Να τιμά την υπογραφή της. Να είναι συνεπής με ότι εγγυάται.

Να πάψουμε επιτέλους να ασχολούμαστε μόνο με την επιφάνεια, χωρίς να βλέπουμε το βάθος των προβλημάτων που επιτακτικά μας ζητούν την επίλυση τους.

Σήμερα ας φροντίσουμε να συμμετάσχουμε δημιουργικά στην γιορτή της Δημοκρατίας που οφείλει να αποτελέσει η διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας της παράταξής μας. Να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός επιπέδου πολιτικού πολιτισμού μακριά από πρακτικές που δε  συνάδουν με τις αξίες και τις αρχές ενός προοδευτικού πολιτικού οργανισμού. Με πρακτικές που δεν αφαιρούν αλλά προσθέτουν δυνάμεις.

Ας δώσει ο καθένας τον ωραίο του αγώνα ανταλλαγής θέσεων και απόψεων με γνώμονα τη δημιουργία και πάλι ενός σύγχρονου μεγάλου δημοκρατικού οργανισμού που θα έρθει για να υπηρετήσει τον απλό πολίτη και τη χώρα.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ, για τις  παραπάνω συκοφαντικές και προσβλητικές για το πρόσωπό μου αναφορές σας στον προσωπικό σας  λογαριασμό, στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ  να ανακαλέσετε άμεσα αυτές, να  αποσύρετε τη σχετική  ηλεκτρονική ανάρτηση και επιπλέον να δημοσιεύσετε, σε ίδιο χώρο και έκταση, επανορθωτικό της προσωπικότητάς μου δημοσίευμα,

ΖΗΤΩ  να δημοσιευτεί, αυτούσια και χωρίς καμία περικοπή, η όχλησή μου αυτή.

ΖΗΤΩ επίσης να αποφύγετε   στο μέλλον  διαδικτυακές δημοσιεύσεις και παραγωγές σχολίων ή αναφορών προσβλητικών για την προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου αξιοπρέπεια.

Σε διαφορετική περίπτωση θα έχετε την τύχη των λοιπών συκοφαντών.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον  Γεώργιο Παπαδόπουλο κάτοικο  τοπικής κοινότητας  Πετραλώνων του δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής. για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει."

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα