Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κόλαφος η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Προποντίδας για Καρρά και αυξήσεις στα τροφεία παιδικών σταθμών

Με μια ανακοίνωση - κόλαφο για τον δήμαρχο Ν. Προποντίδας, Μανώλη Καρρά, τοποθετείται η η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Προποντίδας -ως αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο- στις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Ν. Προποντίδας και ειδικότερα στην αύξηση των τροφείων των Παιδικών Σταθμών.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάσουν τα στοιχεία που παραθέτει η δημοτική παράταξη, ενώ σχολιάζει και τις εκφράσεις του δημάρχου σε πολίτη, σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Άγιο Μάμα πριν λίγες μέρες:

"«Είσαι ξεφτίλα!» Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Από το στόμα του Δημάρχου βγαίνουν αυτά τα λόγια και σημαδεύουν τους πολίτες, αυτούς που αγωνιούν, που παλεύουν, που διεκδικούν,! Όλους εμάς!
Για να δούμε όμως ποιος είναι η «ξεφτίλα».

Ακυρώνει τελευταία στιγμή τις άδειες για τις ταβέρνες και το Λούνα Παρκ στο πανηγύρι του Αγίου Μάμα γιατί νοιάζεται λέει για την ασφάλεια των πολιτών.

Άρα τόσα χρόνια που ήταν ο ίδιος Δήμαρχος και έδινε αυτές τις άδειες για τις ταβέρνες και το Λούνα Παρκ πολύ απλά βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν νοιαζόταν για την ασφάλεια των πολιτών!

Φυσικά κανείς δεν πιστεύει το αφήγημα του Δημάρχου.

Όλοι ξέρουν ότι για τη δική του, την ατομική ασφάλεια νοιάζεται. Μη πάθει τα καλά της Δημάρχου Κασσάνδρας .
Στη συνέχεια αποφασίζει να διπλασιάσει τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς !
Για κάθε παιδί 300 ευρώ!

Έτσι απλά χωρίς κάποια οικονομικά στοιχεία που να την αιτιολογούν , εισηγείται αυτή την αύξηση στη Δημοτική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο ,γιατί δεν επαρκεί λέει , η χρηματοδότηση για την κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών τους.

Ενώ για τις απίθανες αυξήσεις στη ύδρευση , άρδευση , αποχέτευση και δημοτικούς φόρους έκαναν τουλάχιστον μια προσπάθεια να αιτιολογήσουν τις αυξήσεις .

Παρουσίασαν ως έξοδα ακόμη και τις προβλέψεις υποχρεώσεων που οι ίδιοι εκτιμούν τελείως αυθαίρετα ότι δεν θα εισπραχθούν.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους :
Εκτιμώμενα έσοδα από ύδρευση άρδευση αποχέτευση για το έτος 2024 13.765.248,51 ευρώ
Εκτιμώμενα έξοδα για ύδρευση άρδευση και αποχέτευση
1. Έξοδα χρήσης 4.095.331,76 ευρώ
2. Επενδύσεις 4.236.961,49 ευρώ
3. Προβλέψεις υποχρεώσεων και μη είσπραξης υπολοίπων 8.338.641,01 ευρώ
Τα δύο πρώτα έξοδα έχουν άθροισμα 8.332.293,25 ευρώ . Λιγότερα δηλαδή από τα εκτιμώμενα έσοδα. Άρα υπάρχει και κέρδος!

Για να τους βγουν όμως τα νούμερα πρόσθεσαν αυθαίρετα άλλα τόσα (8.338.641,01 ευρώ), με την εκτίμηση ότι δεν θα τα εισπράξουν , άρα τα θεωρούν έξοδα , κάτι που δεν ισχύει , και έτσι διπλασιάζουν το ποσό των εξόδων (16.670.934,26) και παρουσιάζουν έλλειμμα .

Με αυτό το μαγικό τρόπο ¨δικαιολογούν¨ τις απίστευτες αυξήσεις στο νερό!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ήδη καταψηφίσει τις αυξήσεις στο νερό και φυσικά θα καταψηφίσει τις αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών.

Το θέμα πρέπει να περάσει πρώτα από την Δημοτική Επιτροπή την Παρασκευή 6/9/24 στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο και το απόγευμα της ίδιας μέρας από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 20.00
Αν δεν περάσει από τη Δημοτική Επιτροπή δεν πηγαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Καλούμε τους δημότες να παραβρεθούν στην Δημοτική Επιτροπή το μεσημέρι της Παρασκευής ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις αυξήσεις αυτές."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα