Κυριακή, 16 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Φοιτητές της Ιατρικής του ΑΠΘ θα κάνουν... διακοπές στα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής

Πολλοί φοιτητές της Ιατρικής του ΑΠΘ  επιλέγουν και φέτος να κάνουν διακοπές, αλλά ως εργαζόμενοι  εθελοντικά Κέντρα Υγείας της βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα σε περιοχές με τουριστική κίνηση, όπως η Χαλκιδική.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος περισσότεροι από 100 φοιτητές θα υποστηρίξουν 6 Κέντρα Υγείας, σε 7 εβδομάδες προσφέροντας περισσότερες από 5000 ώρες εθελοντικής δράσης. Το πρόγραμμα ξεκινά από τις 10 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Αυγούστου 2017 και στο διάστημα αυτό οι φοιτητές θα υποστηρίξουν τα Κέντρα Υγείας σε Κασσανδρείας, Καλλικράτειας, Αγίου Νικολάου, Μουδανιών, Αριδαίας και Νέας Μάδυτου.

 

Τα Κέντρα Υγείας αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και ειδικά το καλοκαίρι με την αυξημένη τουριστική κίνηση, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.

 

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) με έδρα το ΑΠΘ, παραμένοντας πιστό τόσο στην εκπαιδευτική του αποστολή για κατάρτιση των φοιτητών Ιατρικής, όσο και στις αξίες του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, συνεχίζει το ήδη επιτυχημένο επί σειρά ετών πρόγραμμα «Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος».

 

Μέσω του προγράμματος, οι φοιτητές Ιατρικής, που βρίσκονται στα μεγαλύτερα έτη των σπουδών τους, έχοντας την απαραίτητη κλινική εμπειρία, καλούνται να ανακουφίσουν τα Κ.Υ. καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες τους κατά τη θερινή περίοδο. Οι φοιτητές θα έρθουν σε επαφή με την καθημερινή κλινική πράξη σε έναν χώρο διαφορετικό από την πανεπιστημιακή κλινική, θα εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας των πρωτοβάθμιων κέντρων περίθαλψης και θα βελτιώσουν τις κλινικές δεξιότητές τους.

 

 

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα