Κυριακή, 22 Μαρτίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Ο Εσπερινός της Αγάπης στο Μητροπολιτικό Ναό Πολυγύρου -VIDEO

Την Κυριακή τού Πάσχα, συνήθως αργά το πρωί, στις ορθόδοξες Εκκλησίες ψάλλεται ο Εσπερινός της Αγάπης. Εκεί οι χριστιανοί κατά παλαιά παράδοση ανταλλάσσουμε ασπασμούς και διαβάζεται το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες.

Στη Μητρόπολη Κασσανδρείας υπάρχει ιδιαίτερη λαμπρότητα στο σχετικό τελετουργικό. Είθισται, πριν την έναρξη του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης να ντύνεται τα ιερατικά άμφια (παλαιότερα αυτό γινόταν στο συνοδικό του Μητροπολιτικού Ναού).

Η περικοπή του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου διαβάστηκε σε 6 γλώσσες σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό: Ελληνικά, Ρουμάνικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Λατινικά και Γερμανικά! Υπάρχει αυτή η παράδοση για να διατρανωθεί παγκοσμίως η εποχή της Αναστάσιμης ελπίδας.


🐝 Σεμινάριο Μελισσοκομίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026 στις 16:00, στις εγκαταστάσεις του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης. Κεντρική εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η Δρ. Φανή Χατζήνα, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής (πρώην Ινστιτούτο Μελισσοκομίας).

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα