Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ε Επικαιρότητα

Nέα έργα 328.000 € στην Ιερισσό με δύο συμβάσεις μεταξύ Δήμου Αριστοτέλη και Περιφέρειας

Δύο προγραμματικές συμβάσεις του Δήμου Αριστοτέλη με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λύνουν το χρόνιο πρόβλημα της πρόσβασης στην τουριστική περιοχή “Κακούδια” της Ιερισσού και αναβαθμίζουν την ασφάλεια στον άξονα Ιερισσού-Ουρανούπολης. Αμφότερες πρόκειται να μπουν άμεσα σε φάση υλοποίησης με δεσμευμένα κονδύλια ύψους 328.674€.


Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος και η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ζωγράφου υπέγραψαν ήδη τη σύμβαση που αφορά το έργο «Ασφαλτόστρωση οδού από τα όρια της Ιερισσού έως τον οικισμό Μηχανικών» προϋπολογισμού 248.775,50 €, ενώ ακολουθεί άμεσα η υπογραφή της σύμβασης για «αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος σε πεζοδρόμιο επί της Ε.Ο Ιερισσού - Ουρανούπολης», προϋπολογισμού 79.898,69 €, η οποία ήδη εγκρίθηκε από το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά:

«Καταφέραμε να ικανοποιήσουμε ακόμη δύο πάγια αιτήματα κατοίκων και επισκεπτών της Ιερισσού και ευχαριστώ γι` αυτό την Αντιπεριφερειάρχη μας, για την αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε και γι` αυτόν τον στόχο. Με την πρώτη σύμβαση μετατρέπεται σε κανονικό δρόμο, η πρόσβαση προς την τοποθεσία “Kακούδια”, που χρησιμοποιείται από κατοίκους και παραθεριστές για την πρόσβαση στη ομώνυμη παραλία, αλλά και στις πολυάριθμες κατοικίες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής. Η δεύτερη σύμβαση, αφορά σε τμήμα της οδού που συνδέει τον οικισμό της Ιερισσού με το Λιμάνι της Ιερισσού, αλλά και με τον οικισμό των Νέων Ρόδων. Ο συγκεκριμένος άξονας χαρακτηρίζεται από υψηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους και μάλιστα με αρκετά υψηλές ταχύτητες, σε μια περιοχή με σημαντική κίνηση πεζών για την εξυπηρέτηση των οποίων έχει κατασκευαστεί και το σχετικό πεζοδρόμιο. Ο διαρκής κίνδυνος ενός τροχαίου ατυχήματος επέβαλε την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στο σημείο, με την κατασκευή στηθαίων ασφαλείας και επαρκούς σύγχρονου φωτισμού. Ακόμη ένας στόχος που θέσαμε, ήδη από την αρχή της θητείας μας, έφτασε στην επίτευξή του.»


booked.net 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα