Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ε Επικαιρότητα

Ανανέωση της Bike Friendly πιστοποίησης στο Δήμο Αριστοτέλη

Την ανανέωση της Bike Friendly πιστοποίησης για τα τρία επόμενα έτη (2023 – 2026) παρέλαβε χθες από τη NatTour ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, ο πρώτος Δήμος της χώρας που κέρδισε το 2020 το συγκεκριμένο σήμα, δείχνοντας το δρόμο των εξελικτικών τάσεων στον εναλλακτικό τουρισμό.

Το σήμα Bike Friendly απονέμεται σε ξενοδοχεία, αλλά και σε Δήμους ή τουριστικούς προορισμούς / οργανισμούς, που πληρούν μία σειρά διεθνώς αναγνωρισμένων κριτηρίων ποιότητας. Η ανάπτυξή της δράσης πραγματοποιείται από τη NatTour, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.). Οι δράσεις του Bike Friendly έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η τελετή ανανέωσης του σήματος πραγματοποιήθηκε στο Mount Athos Resort της Ιερισσού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου: τοπικών ξενοδόχων, ταξιδιωτικών πρακτόρων και του Ειδικού Τύπου. Κατά τη διάρκειά της, ο biking specialist της «Αριστοτελικής Σύμπραξης» Βασίλης Παράδας αναφέρθηκε στο ποδηλατικό δίκτυο της προαθωνικής χερσονήσου που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες διαδρομές, μέτρα ασφάλειας για τους ποδηλάτες, ηλεκτρονικούς χάρτες και QR Codes, κ.α. Κάθε διαδρομή συσχετίζεται με μια τοπική ιστορική ταυτότητα, έτσι ώστε εκτός από την εξαιρετική φύση που περιβάλει την περιοχή γύρω από τον Άθωνα, να προωθούνται σημαντικά πολιτιστικά τοπία, αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και εν γένει ιστορικά αποθέματα.


Το σχέδιο marketing του Δήμου Αριστοτέλη για τον ποδηλατικό τουρισμό απευθύνεται στις τουριστικές αγορές των Κάτω Χωρών, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ελβετίας και της Σκανδιναβίας. Στόχο του Δήμου αποτελεί μεταξύ άλλων η προσέλκυση ποδηλατικών ομάδων, που θα πραγματοποιούν την προετοιμασία τους στην Ανατολική Χαλκιδική και κατ’ επέκταση η διοργάνωση διεθνών ποδηλατικών αγώνων.


«Δημιουργήσαμε ένα ακόμη ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν» λέει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος «συντηρώντας και πιστοποιώντας υπάρχουσες υποδομές, προσθέτοντας σε αυτές σύγχρονα δεδομένα αλλά και εντάσσοντας πολλά τοπικά ξενοδοχεία στη bike friendly εθνική πλατφόρμα, ώστε ο ποδηλάτης να βρίσκει στην περιοχή ένα σύγχρονο, ασφαλές, ευρύ και πλήρες δίκτυο ποδηλατικών υπηρεσιών».


Το σήμα παρέλαβε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Αριστοτέλη, Νίκος Αυγερινός, ο οποίος εστίασε στο αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της επίσημης σύμπραξης αυτοδιοίκησης και τοπικών επαγγελματιών του τουρισμού: «Η προσέλκυση στην Ανατολική Χαλκιδική γραφείων περιπατητικού και ποδηλατικού τουρισμού από τις Κάτω Χώρες, τη Βρετανία και τη Σκανδιναβία, αλλά και η ανάπτυξη του εγχώριου περιπατητικού τουρισμού (και) στον ορεινό πλέον όγκο του Δήμου αποτελεί την πιο χειροπιαστή απόδειξη της ορθότητας της επιλογής και της επένδυσής μας».


Υπερθεματίζοντας, η γενική διευθύντρια της NatTour, Βίκη Καραντζαβέλου ανέπτυξε τη φιλοσοφία του εγχειρήματος, εστιάζοντας στη σημασία του ποδηλατικού τουρισμού ως τοπικού και εθνικού τουριστικού προϊόντος.


booked.net 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα