Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Ενημερωτική δράση σε σχολεία των Ν.Μουδανιών για την κομποστοποίηση

Ενημερωτική δράση για την κομποστοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών.

Ο Δήμος Ν.Προποντίδας σύντομα θα προχωρήσει στην ανάπτυξη δικτύου καφέ κάδων σε όλον τον δήμο κι έτσι έγινε η πρώτη ενημέρωση στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των τεσσάρων δημοτικών σχολείων Ν. Μουδανιών.


Από τις αρχές του επόμενου μήνα πιλοτικά θα τοποθετηθούν καφέ κάδοι σε ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια και σταδιακά σε ολόκληρο τον δήμο.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα σημαντικά οφέλη της κομποστοποίησης αλλά κυρίως και για τον τρόπο με τον οποίο ξεχωρίζουμε τα υλικά που απορρίπτουμε μέσα στους καφέ κάδους. Μέσα από διαδραστικό παιχνίδι έμαθαν διαλέγοντας τις κατάλληλες καρτέλες με τρόφιμα ή υλικά για κομποστοποίηση ή απέρριπταν αυτές που δεν ήταν κατάλληλες.

Παράλληλα η συγγραφέας, Παναγιώτα Θωμασούλη παρουσίασε το κεφάλαιο του βιβλίου της «Ο καλλιτέχνης του βυθού βρήκε τον δρόμο τ’ ουρανού» που είναι αφιερωμένο στην ανακύκλωση με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικού, Ελευθερίας Ηλιοπούλου.

Στη δράση παρευρέθηκε ο δήμαρχος, Μ. Καρράς που είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τα παιδιά και να τους κάνει ερωτήσεις σχετικές με το θέμα, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χ. Σαρόγλου.
Τα παιδιά έφυγαν χαρούμενα και μία υπόσχεση, να διαδώσουν την αξία της κομποστοποίησης στους γονείς τους και στο οικογενειακό τους περιβάλλον τονίζοντας παράλληλα τη σημασία και την προσπάθεια όλων να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων στον πλανήτη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα