Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βελτίωση της παραλιακής δημοτικής οδού Γερακινής με 2 εκατ. ευρώ!

Με Κοινή Απόφαση των αν.Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών εντάχθηκε η υλοποίηση του έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας παραλιακής δημοτικής οδού οικισμού Γερακινής Δήμου Πολυγύρου» στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.000.000€ (ανώτατο επιτρεπόμενο ποσό χρηματοδότησης) και θα καλυφθεί πλήρως από το προαναφερόμενο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο Πολυγύρου.


Η συγκεκριμένη παραλιακή οδός διανοίχτηκε προ αρκετών δεκαετιών για ανάγκες επέκτασης του αστικού χώρου και με σκοπό τη δόμησή του, χωρίς όμως ιδιαίτερη μέριμνα για τις κινήσεις πεζών ή άλλων ευαίσθητων χρηστών. Οι δυσμενείς συνθήκες κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών κατά μήκος αυτής προκαλούν καθημερινά (ιδίως κατά την τουριστική περίοδο) έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και συχνά ατυχήματα.

Βασικό Αντικείμενο του έργου αποτελεί ο καθορισμός και η εφαρμογή στοιχείων αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας για οχήματα, πεζούς και άλλους ευαίσθητους χρήστες κατά μήκος της προαναφερόμενης κεντρικής παραλιακής οδού του Δήμου Πολυγύρου.

Ειδικότερα:

  • επεμβάσεις στην επιφάνεια της οδού και των χώρων κίνησης πεζών (νέα σύγχρονη ασφαλτόστρωση, βελτίωση πρόσφυσης, αντιμετώπιση έντονης ολισθηρότητας οδοστρώματος, κατασκευή πεζοδρομίων, διαβάσεων πεζών και ΑΜΕΑ)
  • επεμβάσεις που σχετίζονται άμεσα με την οδική ασφάλεια, όπως οι υδροσυλλογές σε θέσεις συσσώρευσης επιφανειακών υδάτων για την αποφυγή του επικίνδυνου φαινομένου της υδρολίσθησης των οχημάτων,
  • τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης,
  • σύγχρονος φωτισμός οδών και χώρων κίνησης πεζών,
  • μέτρα κατευνασμού των ταχυτήτων κίνησης των οχημάτων,
  • υλοποίηση μέτρων αναμόρφωσης του αστικού οδικού περιβάλλοντος με σκοπό τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της λειτουργικότητας της οδού για όλους τους χρήστες της.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα