Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στην τελική ευθεία οι εργασίες ανακαίνισης της Οικίας Κότσιανου στον Πολύγυρο

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακαίνισης της οικίας Κότσιανου, στο πλαίσιο της διατήρησης της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του τόπου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο ποσό των 2.345.000 ευρώ και καλύφθηκε από το ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα για την ολοκληρωμένη ανακαίνισή του αγοράστηκαν με πόρους του Δήμου δυο όμορα ακίνητα αξίας 115.000 ευρώ. Το κτίριο θα μετατραπεί σε Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, ένα πραγματικό «κόσμημα» για τον Πολύγυρο και τη Χαλκιδική και ταυτόχρονα έναν θησαυρό γνώσεων για κάθε μελετητή.

Σε εξέλιξη, επίσης, είναι οι σχετικές μελέτες για την ανακαίνιση της οικίας Ζαμπούνη και Κοσμέτη, που αγοράστηκαν με πόρους του Δήμου Πολυγύρου, όπως επίσης και η μελέτη για την οικία Χατζόγλου στη Γαλάτιστα, ώστε να ενταχθούν χρηματοδοτικά στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Τέλος ξεκινά και η ανάθεση μελέτης για την πλήρη κι ολοκληρωμένη ανακαίνιση του κτηρίου των παλαιών Δικαστηρίων, που περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Πολυγύρου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα