Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

«Όχημα» εξωστρέφειας για την Ανατολική Χαλκιδική ο θεσμός KOUZINA και το 2023

«Θεσμός υπόδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο μια τοπική κοινωνία μπορεί σύσσωμη να σχεδιάζει και να δημιουργεί μια διαρκή γέφυρα εξωστρέφειας ενός τόπου, αποτελεί και για το 2023 ο θεσμός KOUZINA, τον οποίο έχει αγκαλιάσει και στηρίζει ο Δήμος Αριστοτέλη, δίνοντας υπεραξία στη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που τον συνθέτει!»


Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγραμματισμού του KOUZINA 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, στη οποία παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων της Ανατολικής Χαλκιδικής, επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, συλλογικότητες, chef, άνθρωποι του τουριστικού marketing, της πρωτογενούς παραγωγής και της γαστρονομίας.


Το KOUZINA 2023, το οποίο στηρίζεται και φέτος από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και το "TASTE HALKIDIKI", περιλαμβάνει 32 κύριες και 202 παράλληλες δραστηριότητες και 5 θεματικές δικτυώσεις, με τα Ζαγόρια, το Ajaccio, τη Messina, τη Μάλτα και την Πορτογαλία, που σηματοδοτούν το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών. Στη διάρκειά του, 67 Έλληνες και ευρωπαίοι εκπρόσωποι Τύπου και τουριστικών γραφείων θα εναλλάσσονται σε ένα μηνιαίο πρόγραμμα επισκέψεων, στον τόπο μας, με 30 τοπικά προϊόντα να προβάλλονται στον κόσμο μέσω της μηνιαίας γιορτής.


Πολιτιστικά δρώμενα του θεσμού εντάσσονται στις κορυφαίες πολιτιστικές γιορτές του Δήμου Αριστοτέλη, τα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ. Κορυφαία η «Γιορτή της Μοναστηριακής Κουζίνας» στη Μονή Ζυγού, μία από τις 8 σπουδαίες γαστρονομικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται σε εθνικό επίπεδο σε ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους κατόπιν ειδικής άδειας του Υπουργείου Πολιτισμού. Είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 31 Μαίου παρουσία της Εκκλησιαστικής Χορωδίας του Βελιγραδίου.


Ντόπιοι chef, που διαπρέπουν εκτός γεωγραφικών συνόρων του Δήμου Αριστοτέλη βραβεύονται σε ειδικές εκδηλώσεις. Guest chef από την Κορσική, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και φυσικά την Ελλάδα συνεργούν με τους τοπικούς, τοποθετώντας όλα τα τοπικά προιόντα στα εκατοντάδες πιάτα της διοργάνωσης που αποτελεί έμπνευση, προϊόν βαθιάς γνώσης, διαρκούς αναζήτησης και project ευρηματικό - επαγγελματικά σχεδιασμένο, ώστε να συνδέει δεκάδες μορφές τουρισμού.

«Ο θεσμός αποδεικνύει – μέσα από αριθμητικό αποτέλεσμα – ότι η γαστρονομία , και ως όχημα προώθησης και προβολής, είναι κορυφαία επιστημονική δραστηριότητα και ως τέτοια αντιμετωπίζεται εδώ στη Χαλκιδική, που μεταμορφώνεται πλέον σε γαστρονομικό προορισμό αξιώσεων», πρόσθεσε ο κ. Βαλιάνος.
«Μα πάνω απ όλα αποδεικνύει τη δύναμη της συνέργειας, της ενότητας και της ομοφωνίας στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας, η οποία συσπειρώνεται γύρω από το project, απογειώνει την έννοια του εθελοντισμού και πρωταγωνιστεί στην ανάδειξη της τουριστικής φήμης και του brandname του προορισμού. Είναι πραγματικά το μεγαλύτερο επίτευγμα της διοργάνωσης και το μεγαλύτερο κέρδος του τόπου.»

Δείτε το πρόγραμμα του KOUZINA 2023 στην ιστοσελίδα της Αριστοτελικής Σύμπραξης: http://www.cluster-aristotle.travel/?post_type=tribe_events και παρακολουθήστε τις εξελίξεις στη σελίδα του KOUZINA στο facebook https://www.facebook.com/mountathoskouzina


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα