Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Θεοφάνια στην Τρίγλια της Βιθυνίας -ΦΩΤΟ-

Ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας, Μ. Καρράς και μέλη του Δημοτικού μας συμβουλίου, όπως και οι δήμαρχοι Αριστοτέλη και Σιθωνίας παρέστησαν στον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων στην Τρίγλια της Βιθυνίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, πιστός στην παράδοση, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου (εορτάζεται με το Ιουλιανό Ημερολόγιο) και στη συνέχεια τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Μητροπολίτης Προύσης κ.κ. Ιωακείμ. Επίσης, παρέστη ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας μαζί με πολυμελή Αντιπροσωπεία Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων Δήμων της Περιφερειακής Ενώσεως Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), καθώς και προσκυνητές από τη χώρα μας.

Η Τρίγλια ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Προύσης και είναι η πατρίδα του Αγίου εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου. Οι Tριγλιανοί διασώθηκαν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή χάρη στον συμπατριώτη τους Φίλιππο Καβουνίδη, ο οποίος τους μετέφερε εγκαίρως με τα πλοία του σε ασφαλή εδάφη. Σήμερα οι απόγονοι των Tριγλιανών κατοικούν στη Νέα Τρίγλια του Δήμου Ν.Προποντίδας και στη Ραφήνα της Αττικής.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα