Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βραβεύτηκε το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου

Το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου έλαβε τη διάκριση Silver Award, στην κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία». Η Τελετή Απονομής των βραβείων Education Business Awards 2017, έλαβε χώρα στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναϊδα, όπου, παρευρέθηκαν 350 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην καινοτομία στο χώρο της Εκπαίδευσης.

 

Μερικά από τα προγράμματα που έφεραν το Silver Award στην πόλη του Πολυγύρου και τίμησαν τις προσπάθειες του εκπαιδευτικού προσωπικού του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου, αφορούν τα παρακάτω:

- «Ημερίδα: Τάσεις και Στάσεις στην Ειδική Αγωγή», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου και διακεκριμένοι επιστήμονες/σσες μας τίμησαν με την παρουσία τους, διευρύνοντας το γνωστικό πεδίο όλων των συμμετεχόντων/σσων σε θέματα Ειδικής Αγωγής.

- «Ευ Ζειν», σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

- Καθαρισμός ακτών Χαλκιδικής και συγκεκριμένα της παραλίας Γερακινής σε συνεργασία με την ΜΚΟ iSea

- «Καπάκι το καπάκι, παίρνω καροτσάκι», μια πρωτοβουλία του σχολείου μας που αφορά παράλληλα τόσο την συλλογή καπακιών με απώτερο σκοπό απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου σε υνεργασία με τον Σύλλογο Παραπληγικών και Ατόμων με αναπηρία στα Γιαννιτσά, όσο και την ενίσχυση του δεσμού του σχολείου μας με την κοινότητα, αφού η δράση πραγματοποίηθηκε με την αρωγή της κοινότητας.

- Συνεργασία με την Δημοτική βιβλιοθήκη Πολυγύρου, όπου η αφηγήτρια παραμυθιών Σταυρούλα Παγώνα και ο συγγραφέας Χρήστος Καραντωνίου αφηγήθηκαν παιδικά παραμύθια στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

 - «Greenpeace», τα παιδιά με την αρωγή των δασκάλων τους φτιάξανε ένα ανθρώπινο γλυπτό από πλαστικά μπουκάλια, το οποίο θα τοποθετηθεί σε κοινή θέα σε κεντρικό σημείο του Δήμου, σηματοδοτώντας έτσι την συνεργασία μας με την Greenpeace και το τελευταίο τους project «Breakfree»

- «Συμμετοχή σε διαγωνισμούς ζωγραφικής ανάδειξης της πόλης μου», και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη στους «Φίλους της Νέας Παραλίας» καθώς και στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

- «Μαθαίνω τα παραολυμπιακά αθλήματα στις/ους φίλες/ους μου», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, όπου οι μαθήτριες και μαθητές μας παίζουν μαζί boccia, sitting volley, goal ball, ρίψη καθιστών.

- «Οι γονείς διαβάζουν, τα παιδιά μαθαίνουν», μια πρωτοβουλία του νηπιαγωγείου όπου, μέσα από το πρόγραμμα library for all, δημιουργήθηκε μία βιβλιοθήκη για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

- «Δενδροφύτευση στον Δήμο Πολυγύρου», όπου οι μαθήτριες και μαθητές μας φύτευσαν σε κεντρική νησίδα του Πολυγύρου φυτά με σκοπό την περιβαλοντολογική ευαισθητοποίηση των κατοίκων.

O Δ/ντης του Ειδικού Σχολειου Πολυγύρου, Σωτήρης Μπρουτζάς αναφέρει: "Η φιλοσοφία μας όμως, είναι αυτό για το οποίο κυρίως βραβεύτηκε το σχολείο μας. Κι αυτό επειδή στο σχολείο μας, ακούμε ενεργητικά, δίχως παρωπίδες, παρατηρούμε τις όποιες μικροαλλαγές τις οποίες και επιδιώκουμε, μιας και είναι αυτές που εκφράζουν την σταθερή δυναμική μας. Η ομοιόσταση της ομάδας μας αποτελεί μια κατάσταση την οποία επαναπραγματευόμαστε αέναα και δεν επαναπαυόμαστε σε δοκιμασμένες τεχνικές, αντίθετα αναζητούμε το ακατόρθωτο και το ουτοπικό. Πιστεύουμε και προσπαθούμε για μια πιο ισόνομη κοινωνία και διεκδικούμε το δικαίωμα στην ισοπολιτεία και ισηγορία, όπου τα ειδικά σχολεία αποτελούν επιλογή κι όχι ανάγκη".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα