Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Γρ. Τάσιος στο συμπόσιο της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου

Ομιλητής στο συμπόσιο που διοργανώνει η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής.

Το υψηλού κύρους και εμβέλειας συμπόσιο διοργανώνετε για 2η φορά στη Θεσσαλονίκη και στόχο έχει την εξωστρέφεια και την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα.


Προσκεκλημένος στο πάνελ με θέμα τον Τουρισμό και τις Μεταφορές αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε σχέση με τη διασυνδεσιμότητα της Χαλκιδικής και της Β. Ελλάδας αναφορικά με τον τουρισμό αλλά και τον πρωτογενή τομέα. Ο κ. Τάσιος τόνισε ότι οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας με την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο συμβαδίζει με την πράσινη ανάπτυξη, με τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου "Μακεδονία" και με τη βελτίωση του οδικού δικτύου που συνδέει την κεντρική Ευρώπη με την Βόρεια Ελλάδα και εξυπηρετεί τους οδικούς επισκέπτες, αλλά και την εσωτερική διασύνδεση εντός του Νομού Χαλκιδικής και με την πόλη της Θεσσαλονίκης (μέσω προαστιακού). Η ανάπτυξη όμως του δικτύου θα βοηθήσει και τη μεταφορά των προιόντων που παράγουμε στη Χαλκιδική στο εξαγωγικό τους ταξίδι.


"Η Χαλκιδική και το «επιχειρείν» της πρέπει να συμμετέχει σε διεθνή φόρουμ και εκδηλώσεις δικτύωσης, που αποσκοπούν στην εξωστρέφεια, τη δικτύωση και τη γνώση, για αυτό βρίσκομαι εδώ. Γιατί θέλω να δω τη Χαλκιδική να πρωταγωνιστεί, να διεκδικεί και να έχει λόγο, ώστε να εξελιχθεί και να γίνει μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας" σνέφερε ο κ. Τάσιος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα