Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Ε Επικαιρότητα

Στην Ιερισσό το 6ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων και Αθωνικών Γεύσεων

Τα επίσημα εγκαίνια του 6ου Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων και Αθωνικών Γεύσεων πραγματοποιήθηκαν στην παραλία της Ιερισσού, μια διοργάνωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη και το Σωματείο Επαγγελματιών Ιερισσού. Πρωταγωνιστές τα εκλεκτά προϊόντα της περιοχής και οι άνθρωποι πίσω από αυτά.


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Γιάννης Κουφίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική της συνέργειας, αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλει το Επιμελητήριο να συνδέσει τα προϊόντα με τις υπηρεσίες και να αναδείξει τη Χαλκιδική ως γαστρονομικό προορισμό. Παρόντα στην εκδήλωση και τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Αρζουμανίδης και Κορίνα Ζολά, που έκανε και την παρουσίαση της εκδήλωσης.


Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντική έργα, που έχουν γίνει στην Ιερισσό τα τελευταία χρόνια, αλλά και στα σημαντικά αποτελέσματα του Kouzina.

Από τη δική της θέση ευθύνης, η ψυχή της διοργάνωσης και Πρόεδρος του Σωματειο Επαγγελματιων Ιερισσου, Κλεοπάτρα Αϊβαζίδου αναφέρθηκε στη μοναδικότητα του τόπου, αλλά και στους εκλεκτούς ανθρώπους και τα προϊόντα, που παράγουν και αποτελούν σήμα κατατεθέν για την περιοχή.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από τη διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος τόνισε ότι, ο τουρισμός και η γαστρονομία είναι αλληλένδετες, ενώ φαίνεται ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να παραχθεί έργο με ουσιαστικά αποτελέσματα.

"Τοπικά προϊόντα, γαστρονομία και τουρισμός είναι έννοιες αλληλένδετες, κάθε μία από τις οποίες προϋποθέτει τη συμβολή των άλλων δύο, και η διασύνδεσή τους μπορεί με βεβαιότητα να φέρει υπεραξία στον προορισμό και να δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Και μπορώ πω ότι με μεγάλη χαρά διαπιστώνω από τις συζητήσεις με τους τοπικούς παραγωγούς αλλά και τους επιχειρηματίες της περιοχής ότι οι απόψεις μας συγκλίνουν και ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να κάνουμε ένα ουσιαστικό διάλογο και να διευρύνουμε τον τρόπο συνεργασίας μας ώστε να πάμε τη Χαλκιδική μας μπροστά.

Στόχος μου είναι στην μετά covid εποχή, η Χαλκιδική να επαναπροσδιορίσει την τουριστική της ταυτότητα και να βαδίσει στον δρόμο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης με πολλαπλά και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία". ανέφερε ο κ. Τάσιος.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ακόμη, πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και πρόεδροι και μέλη Συλλόγων, Σωματείων και Επιμελητηρίων. Από το Δήμο Αριστοτέλη, ο Αντιδήμαρχος Αλέκος Αντωνίου και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρια Ενεχηλιδου, ο κ. Βασίλης Καλαϊτζής, Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας, η κ. Ζαμάνη, Πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ, η κ.Καλλιόπη Μπάλα, Γενική Διευθύντρια της ΠΚΜ, ο κ. Ευστάθιος Πιστέλας, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης, ο κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης, Γ.Γ. Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η ΦΑΝΗ ΜΠΛΙΟΥΜΗ, Πρόεδρος του Τμ. Επαγγελματιών του Ε.Ε.Θ. και εκλεγμένο μέλος της ολομέλειας της ΕΣΕΕ. ο κ. Ηρακλής Ρούτζιος και η κ. Ιωάννα Μουρίτσου από τον Επαγγελματικό Σύλλογο Λαγκαδά, ο κ. Γιώργος Παπάζογλου του Εμπορικού Συλλόγου Στρατωνίου.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Έλληνες και ξένοι τουρίστες δοκίμασαν τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, ενώ οι εκθέτες δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση και την εμπορική κίνηση του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και τις 2 Αυγούστου και είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα