Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Γιατί απορρίφθηκαν οι αιτήσεις φυτωριούχων ελάτης του Ταξιάρχη από το πρόγραμμα νέων γεωργών;

Μετά από την δικαιολογημένη αγανάκτηση δεκάδων νέων γεωργών, με φυτώρια ελάτης από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, για τον άδικο αποκλεισμό τους από το υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, για την στήριξη των νέων γεωργών, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα προχωρά σε άμεση πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βουλή, για να εξηγήσει δημόσια τους λόγους αυτής της εξέλιξης.


Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία έχει την μορφή της επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης, έχει και την συνυπογραφή και του αρμοδίου Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη.

Οι νέοι αγρότες καταγγέλουν ότι, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ακολούθησαν πλήρως τις υποδείξεις των αρμοδίων υπηρεσιών, αιφνιδιαστικά βίωσαν μια ακατανόητη υπηρεσιακή άρνηση, η οποία οδήγησε σε μαζικές απορρίψεις δεκάδων αιτήσεων από το πρόγραμμα.

Οι νέοι φυτωριούχοι στο διάστημα αυτό δέσμευσαν πολύ σοβαρά ποσά, για την ανάπτυξη των φυτωρίων ελάτης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος και σήμερα κινδυνεύουν να χάσουν ένα πολύ σοβαρό τμήμα της επένδυσής τους.

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω η Κυριακή Μάλαμα αναμένει να ορίσει άμεσα ο Υπουργός ημερομηνία συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για το θέμα.

Παράλληλα, δεσμεύεται να παρακολουθεί στενά την διαδικασία αξιολόγησης που προβλέπεται στο εξής κι ενημερώνει ότι πριν από την κοινοβουλευτική συζήτηση θα επισκεφτεί τον Ταξιάρχη για μία μεγάλη δημόσια διαβούλευση με τους φυτωριούχους ελάτης που απορρίφθηκαν, ώστε τα επιχειρήματα τους να καταγραφούν πλήρως, να φτάσουν στην Ολομέλεια και να δοθούν απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό.
.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα