Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παρουσιάστηκε η Στρατηγική της Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πολυγύρου

Η παρουσίαση της Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πολυγύρου παρουσιάστηκε το Σάββατο στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Τη στρατηγική παρουσίασε η σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Πολυγύρου, Σοφία Μπουρνατζή.


Πριν 2 χρόνια ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού κατέθσε στον δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο μία πρόταση για να συστηθρεί δημοτική τουριστική επιτροπή (ΤΕΠ) απαρτιζόμενη από επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων του Δήμου και με την προϋπόθεση να αναθέσουμε το έργο σε έναν εξιδεικευμένο επαγγελματία.

" Έπρεπε να ξεκινήσουμε από το μηδέν αλλά με πολύ προσπάθεια και δουλειά μαζί με τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Σιμώνη καθώς και τα μέλη τη Επιτροπής, καταφέραμε αρχικά να εξασφαλίσουμε από τον προϋπολογισμό του Δήμου, τους κατάλληλους πόρους ώστε να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα. Στη συνέχεια, επιλέξαμε τον κατάλληλη επαγγελματία με πολυετή πείρα στην στρατηγική ανάπτυξης και προβολής προορισμών, την κα. Σοφία Μπουρναρζή, την οποία ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να έχουμε στα χέρια μας μία ολοκληρωμένη τουριστική στρατηγική ανάπτυξης και προβολής για το Δήμο μας. Και τονίζω το «ανάπτυξης» γιατί πρώτα πρέπει να δημιουργήσουμε και έπειτα να προβάλλουμε" σχολίασε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Στην παρουσίαση έγιναν γνωστοί οι τρεις κύριοι πυλώνες της στρατηγικής του Δήμου Πολυγύορυ:

1] Αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών.
2] Ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.
3] Δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων που θα περιλαμβάνουν τόσο το παραθαλάσσιο μέτωπο όσο και τον ορεινό όγκο.

Στόχος είναι να αναδειχθούν, να προβληθούν στους επισκέπτες του Δήμου κυρίως του παραλιακού μετώπου, όπου συγκεντρώνεται και ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών, ποικίλες θεματικές διαδρομές που θα περιλαμβάνουν από βιωματικές εμπειρίες και δραστηριότητες μέχρι αξιοθέατα, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε κοντινή απόσταση.

Ήδη κάποια έργα βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης, όπως η πρόσβαση στις παραλίες για ΑμεΑ και τα ηλεκτρικά ποδήλατα ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα, όπως η αίτηση για τις Γαλάζιες Σημαίες. Σημαντικό είναι ότι για κάθε πρόταση υποδομής θα συνοδεύεται από αντίστοιχη μελέτη βιωσιμότητας καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση τους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα