Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ε Επικαιρότητα

H Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Χαλκιδική -ΦΩΤΟ-

Τη Νέα Τένεδο και τη Νέα Τρίγλια του Δήμου Νέας Προποντίδας, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


Ο κ. Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, μέσα στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Τένεδο, ευχήθηκε να υπάρχει ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών και να ξεπεραστούν τα «εμπόδια» που κατά καιρούς προκύπτουν, όπως αυτά που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

«Δόξα τω Θεώ με αυτές τις εξελίξεις, η ευχή μου σήμερα, που είμαι κοντά σας και ανάμεσα σας, είναι να έχουμε ειρήνη και στη χώρα αυτή και στην Τουρκία, όπου έχει την έδρα του το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, το Αιγαίο να ενώνει τους δύο συμμάχους λαούς» ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος, μιλώντας στους πιστούς μέσα στο ναό και συνέχισε: «Δυστυχώς έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις μερικές φορές, όπως κι αυτές τις ημέρες, ευχόμεθα να υπερπηδηθούν τα εμπόδια, να επικρατήσει η λογική και να υπάρχει μόνιμη ειρήνη».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός με θέρμη από τις τοπικές αρχές και από τους κατοίκους, οι οποίοι έσπευσαν να τον συναντήσουν, να δεχθούν τις ευχές του και να συνομιλήσουν μαζί του.

Ο κκ Βαρθολομαίος έφτασε το μεσημέρι στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Τενέδου και επισκέφθηκε την έκθεση ιερών κειμηλίων της νήσου Τενέδου, η οποία φιλοξενείται μέσα στο ναό. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε τους κατοίκους, όσους έχουν τη δυνατότητα, να προσέλθουν και συμμετάσχουν στο προσκύνημα και στην πατριαρχική Θεία λειτουργία τον δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, για την οποία εξασφαλίστηκαν φέτος, όπως είπε, από τις τουρκικές αρχές, οι σχετικές άδειες.

Ακολούθως, ο κκ Βαρθολομαίος μετέβη στη Ν. Τρίγλια, στο δημοτικό θέατρο, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Νέας Προποντίδας, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνέχεια, περπάτησε στην πλατεία μπροστά στο δημοτικό θέατρο, η οποία φέρει, μετά από εισήγηση της κοινότητας Ν. Τρίγλιας και απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, το όνομα «Πλατεία Πατριάρχου κκ Βαρθολομαίου». Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ν. Τρίγλιας.

Ο δήμαρχος Ν/Προποντίδας, Μανώλης Καρράς δήλωσε: "Νιώθω βαθύτατα συγκινημένος. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας τόσο ο ερχομός του όσο και η ευλογία του και οι ευχές του.
Από σήμερα ο Δήμος μας είναι πλουσιότερος. Η πλατεία στο όνομα του στη Ν. Τρίγλια θα θυμίζει σε όλους την ευλογημένη αυτή ημέρα."

Ο κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε για την Ουρανούπολη, προκειμένου το απόγευμα να μεταβεί στο 'Αγιον Όρος, όπου κατά τις επτά και μισή θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική υποδοχή του από τους αντιπροσώπους και τους ηγουμένους των είκοσι μονών, στις Καρυές.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα