Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Στον... αέρα οι ξαπλώστρες εν αναμονή της άδειας χρήσης αιγιαλού

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σε εκκρεμότητα παραμένει η υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την άδεια χρήσης αιγιαλού, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στους επαγγελματίες του τουρισμού. «Είναι μια κατάσταση που εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον, επαναλαμβάνεται. Να φτάνουμε δηλαδή στην αρχή της σεζόν και ακόμη να εκκρεμούν οι άδειες λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών», σημείωσε ο κ.Τάσιος.

 

«Τόσο τα ξενοδοχεία που επιθυμούν να τοποθετήσουν ξαπλώστρες όσο και τα παραθαλάσσια μπάρ, θέλουν να «πουλήσουν» ήλιο, θάλασσα και παραλία και ακόμη δεν έχουν καν ξεκαθαριστεί οι οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία, ούτε ποιος θα την υλοποιήσει» πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι «κανένας δεν αρνείται την παραχώρηση ούτε αρνείται κανείς να πληρώσει το τίμημα που του αναλογεί» μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

 

Επεσήμανε ωστόσο ότι υπάρχει θετική αλλαγή στο νόμο και πλέον τα ξενοδοχεία που βρίσκονται μπροστά στην παραλία θα έχουν άδεια χρήσης (για να τοποθετούν ξαπλώστρες, ομπρέλες) με τριετή διάρκεια, χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα.

 

«Ήταν ένα πάγιο αίτημά μας από τα πολλά που θέτουμε εδώ και αρκετά χρόνια» τόνισε ο κ.Τάσιος.

Από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ζήτημα αναμένεται να διευθετηθεί σύντομα και οι διαδικασίες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαΐου.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα