Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έργα συντήρησης οδών από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Υπογράφηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργο, η σύμβαση του έργου με τίτλο « ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020-2021-2022», προϋπολογισμού 1.800.000 €.

Το έργο αυτό αποσκοπεί στο να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο, τις απαιτούμενες ανάγκες σε εργασίες σήμανσης και ασφάλειας του οδικού δικτύου Π.Ε.Χ. σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. και των λοιπών οδηγιών σήμανσης και ασφάλειας του οδικού δικτύου της χώρας.

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν είναι οι εξής:

· Η επισκευή, αναβάθμιση ή αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας και τοποθέτηση νέων, όπου αυτά κρίνονται αναγκαία.

· Η επισκευή ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση νέων, όπου αυτά κρίνονται απαραίτητα.

· Η τοποθέτηση οριοδεικτών και χιλιομετρικών δεικτών.

· Η επισκευή ή αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης και τοποθέτηση νέων όπου αυτές κρίνονται αναγκαίες.

· Η διαγράμμιση οδοστρώματος

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο κ. Γιώργος σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: “Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για εργασίες σήμανσης και ασφάλειας του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής. Προέχουν τα σημεία που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή διέλευση των διερχομένων οχημάτων, τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των τουριστών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εργασίες πρόληψης των κινδύνων πρόκλησης ατυχημάτων.

Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθούν οι εργασίες που θα δίνουν στο Νομό μας την εικόνα ενός «νοικοκυρεμένου» Νομού, όπου οι κάτοικοί του ξέρουν να σέβονται τη δημόσια περιουσία.

Θερμή παράκληση προς νέους αλλά και μεγαλύτερους, να σέβονται τις πινακίδες σήμανσης , αλλά και να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την οδήγηση ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα, με αποτέλεσμα να μη καταστρέφονται τα στηθαία ασφαλείας συνεχώς.”


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα