Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Η αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής κοροϊδεύει όλο τον κόσμο για την επισκευή της γέφυρας της Συκιάς

Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση της βουτευτού Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα για την γέφυρα της Συκιάς, στην οποία προσήλθε να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Η κ. Μάλαμα τόνισε ότι επί δύο χρόνια ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής παραπληροφορούσε την κοινωνία της Χαλκιδικής, σε σχέση με το έργο, για το οποίο τελικά δεν υπάρχουν δεδομένες πιστώσεις.

"Θα ήθελα να καταγγείλω την αδιαφορία της αρμόδιας αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής, η οποία εδώ και δύο χρόνια μας κοροϊδεύει, κοροϊδεύει όλο τον κόσμο και να καταθέσω τη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος πριν από δύο χρόνια, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2020 υπέγραψε τη σύμβαση του έργου "Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία κεντρικού ρέματος Συκιάς", προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ περίπου. Δήλωνε τότε ο αντιπεριφέρειάρχης: «Έπειτα από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση ενός έργου ύψιστης σημασίας για την περιοχή της Συκιάς. Η αρχή γίνεται από μια πολύπαθη περιοχή, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει πληγεί επανειλημμένα από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα».

Η μόνιμη αλήθεια είναι η τελευταία παράγραφος για τα 10 χρόνια και έντονα καιρικά φαινόμενα… Ξέρετε τι είπε πριν από λίγε μέρες που βυθίστηκε η γέφυρα; Ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί δεν έχει λεφτά και το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι να συντηρήσει κάπως τον παράπλευρο λασπόδρομο και βλέπουμε… Αναμένουμε…" ανέφερε η κ. Μάλαμα στην εισήγησή της.

Ο κύριος Πέτσας από την πλευρά του αφού δήλωσε ότι συμπάσχει, ανέφερε ότι θα μεταφέρει το αίτημα σε άλλον υφυπουργό της κυβέρνησης, μήπως και καταφέρει να εξεύρει κονδύλια.

Τουλάχιστον, ο κύριος Πέτσας ήταν και σε κάτι ειλικρινής λέγοντας επί λέξει ότι “η αλήθεια είναι όπως την περιγράφει η κυρία βουλευτής”… Για χρήματα για τη γέφυρα όμως ούτε λόγος!"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα