Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Ε Ελλάδα

Κλειστή η εστίαση την Τρίτη

Σε απεργία προχωρά ο κλάδος της εστίασης προειδοποιώντας ότι «τα λουκέτα και η απώλεια θέσεων εργασίας είναι προ των πυλών.

Την Τρίτη οι επιχειρηματίες της εστίασης και στη Χαλκιδική θα κρατήσον κλειστά τα καταστήματά τους διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορωναϊό.

«Η εστίαση λειτουργεί με πολύ λιγότερο πελατολόγιο, ενώ οι υποχρεώσεις είναι στο 100%» σημειώνει ο πρόεδρος των εστιατόρων Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης με αφορμή και την κινητοποίηση για κλειστή εστίαση που έχει προαναγγελθεί για τις 16 Νοεμβρίου.

Όπως σημείωσε μιλώντας στον Ant1, οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί «έχουν γυρίσει την πλάτη στην εστίαση. Σας δίνω ένα παράδειγμα. Σε κεντρικό μαγαζί στην Αθήνα, από τους 150 περίπου πελάτες που μπήκαν, μόνο οι δύο πήγαν με rapid test» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβερώνης.

«Τα μέτρα στήριξης τα οποία πρέπει να δώσει η κυβέρνηση στην εστίαση αφορούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής η εστίαση θα είναι κλειστή την ερχόμενη Τρίτη καθώς όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας».

«Σεβόμενοι τη δημόσια υγεία, αναζητάμε βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί μας» τονίζει από την πλευρά της η ΠΟΕΣΕ.

Τα αιτήματα που προτάσσονται από την ΠΟΕΣΕ είναι τα εξής:

- Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
- Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
- Συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
- Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
- Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
- Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
- Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
- Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
- Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα