Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κανονικά η λιτανεία στον Άγιο Δημήτριο

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης ξεκινούν από τη Δευτέρα και θα κορυφωθούν ανήμερα του εορτασμού του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου αναμένεται να καταφθάσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου το πιστό αντίγραφοτης Παναγίας της Πορταΐτισσας εξ Αγίου Όρους, ενώ θα τελεστεί δοξολογία, θα ψαλλεί εσπερινός και παράκληση στην Παναγία την Πορταΐτισσα, ενώ θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που ανακοινώθηκε ενόψει της πανηγύρεως του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης, για το 2021, ιερές αγρυπνίες έως τις 31 Οκτωβρίου θα τελούνται καθημερινά εκτός Σαββάτου, οπότε και θα λαμβάνουν χώρα άλλου τύπου εκδηλώσεις. Θείες Λειτουργίες θα τελούνται, επίσης, σε καθημερινή βάση.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει λιτάνευση τόσο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταΐτισσας όσο και της Εικόνος του τιμώμενου Αγίου Δημητρίου την παραμονή της εορτής, στις 25 Οκτωβρίου.

Πηγή: voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα