Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Θ.Πλεύρης: Ελεύθεροι παντού οι εμβολιασμένοι - Τέλος τα lockdown

Τη νέα καθημερινότητα και την επιστροφή στην κανονικότητα περιέγραψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοινώνοντας τι θα ισχύει από εδώ και πέρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αλλά και για τα lockdown.

Η διασκέδαση και η εστίαση θα είναι ελεύθερες για τους εμβολιασμένους χωρίς κανέναν περιορισμό. Τα μέτρα θα έχουν ισχύ 15 ημέρες και θα επαναξιολογούνται και σε πρώτη φάση θα αρχίσει η εφαρμογή τους από το Σάββατο 09/10/2021.

Αιτιολογώντας τη νέα πραγματικότητα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι ο κορονοϊός δεν είναι πια κάτι άγνωστο καθώς υπάρχουν και εμβόλια και μπορεί να αντιμετωπισθεί.

 

«Η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που σέβεται η πολιτική ηγεσία και έχουν δώσει έναν αγώνα αφιλοκερδώς με γνωμοδοτήσεις και είναι ο στενός μας συνεργάτης και παραμένει ως όργανο του υπουργείου. Θα μας δίνει τις γενικές κατευθύνσεις για να αποφασίζονται τα μέτρα. Η ισχύς τους θα είναι για 15 ημέρες. Οι περιορισμοί που υπάρχουν υφίστανται και θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους», είπε ακόμα.

Για τις κόκκινες περιοχές είπε ότι δεν θα ισχύουν μέτρα αλλά θα γνωρίζουμε την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής. Δεν υπάρχει πλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν κανονικά, τόνισε ο υπουργός.

 

Στην εστίαση όπου έχουμε πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα και μάσκα και ατομική προστασία. Στους χώρους διασκέδασης υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους τόνισε.

Για τους ανοικτούς χώρους θα έχουμε πλήρη λειτουργία και θα είναι πολύ αυστηρό το πλαίσιο σε όσους έχουν μη εμβολιασμένους ή δεν έχουν νοσήσει.

Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.

Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες.

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι είμαστε στην διαδικασία να μπορούμε να πάρουμε τέτοια μέτρα ώστε να πάρουμε πίσω την ζωή μας.

Παίρνοντας τον λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν. Το εμβόλιο είναι ασφαλές. Χάσαμε νεαρό παιδί στην Βόρεια Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Στο κόκκινο παραμένει η Χαλκιδική

Στο «κόκκινο» πέρασαν επίσημα οι Σέρρες και η Καρδίτσα, όπως δείχνει ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας. Αντίθετα, στο πράσινο πέρασαν Άρτα και Φωκίδα, όπως και νησιά του Αιγαίου.

Όπως δείχνει ο χάρτης, στο κόκκινο παραμένουν η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Πιερία, η Πέλλα, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Καστοριά, η Δράμα, η Καβάλα, η Ξάνθη και η Ημαθία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα