Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Ε Ελλάδα

Έρχεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας

Ραγδαία αλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη 22 Ιουνίου, με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.

Παρόλο που για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος  οι καιρικές συνθήκες χαρακτηρίζονται από βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν πως έρχεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού.

Έτσι - σύμφωνα πάντα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία - την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε την πρώτη σοβαρή θερμή εισβολή με τις θερμοκρασίες σε κάποιες περιοχές της χώρας να αγγίζουν έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα κεντρικά και πιθανόν τα δυτικά ηπειρωτικά.

Στη Χαλκιδική το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 35 με 36 βαθμούς, με τα μέχρι τώρα δεδομένα.Αιτία της αλλαγής αυτής του καιρού είναι ένα σταθερό αντικυκλωνικό πεδίο στη βόρεια Αφρική στο οποίο οφείλεται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Οι θερμές αέριες μάζες θα αρχίσουν σταδιακά να μετακινούνται προς την περιοχή μας από τη Δευτέρα 21/06 με κορύφωση την Τετάρτη και Πέμπτη 23-24/06, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αρκετά.


Το κύμα ζέστης θα διατηρηθεί για 2 με 3 ημέρες αλλά σε παραθαλάσσιες περιοχές ο υδράργυρος θα δείχνει 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σάββατο 26 Ιουνίου, ενώ στο τέλος του μήνα υπάρχει η πιθανότητα επιστροφής του άστατου καιρού με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.


Πηγές: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Meteoclub.gr, Weather.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα