Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Μετεωρολογική ...βόμβα με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει ότι στα μέσα της εβδομάδας που ανοίγεται μπροστά μας, αναμένεται να μας επισκεφτούν πολικές αέριες μάζες από την περιοχή της Ουκρανίας, φέρνοντας αρκετό κρύο και ταυτόχρονα τα χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.



«Στον πρώτο μας χάρτη αποτυπώνεται η πορεία της πολικής αέριας μάζας (μπλε χρωματισμοί) η οποία μέσω της Ουκρανίας θα φτάσει μέχρι και την χώρα μας το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη, για να εκτονωθεί στη συνέχεια προς την περιοχή της Τουρκίας, όπου, όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της πολικής εισβολής», σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Πότε επιστρέφει η Άνοιξη;

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις», όπως επισημαίνει ο κύριος Μαρουσάκης, «η ψυχρή αυτή εισβολή αναμένεται να υποχωρήσει από την Παρασκευή και μετά κι έτσι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τίποτα δεν θα θυμίζει αυτόν τον ανοιξιάτικο χιονιά, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και πάλι σε ανοιξιάτικα επίπεδα».

«Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι αυτές οι ψυχρές εισβολές – την εποχή που διανύουμε – κάνουν αισθητή την παρουσία τους τη νύχτα και το πρωί μιας και η αύξηση της διάρκειας της ημέρας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ιδιαίτερα σε πεδινές περιοχές και σε αστικά κέντρα».

 

Τη Δευτέρα στη Χαλκιδική αναμένεται να είναι άστατος ο καιρός, με βροχές, ασθενούς ως και μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα