Τρίτη, 18 Μαϊος 2021

Ε Ελλάδα

Κλείνουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Στο  κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα έως τα τέλη Μαρτίου και παράταση του lockdown εισηγείται η Επιτροπή.Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των ειδικών εισηγείται παράταση του lockdown έως τα τέλη του μήνα, προκειμένου στις 22 Μαρτίου να ανοίξει με click away το λιανεμπόριο.

Στο τραπέζι το συζητήσεων είναι, επίσης, το ενδεχόμενο το λιανεμπόριο να ανοίξει στις 29 Μαρτίου εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ωστόσο, πιο πίσω μετατίθεται ο χρόνος για το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα όπως όλα δείχνουν αναμένεται να γίνει στις αρχές Απριλίου. Τότε εκτιμάται ότι αναμένεται να επανέλθουν στις τάξεις οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων και σε δεύτερο χρόνο οι μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Ειδική αναφορά έγινε και στην Καθαρά Δευτέρα  αλλά δεν αναμένεται η λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση δεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, παρά μόνο συστάσεις.

Στόχος είναι οι πολίτες να ακολουθήσουν το πλαίσιο που είναι σε ισχύ, να βγουν βόλτα και εφόσον μπορέσουν να πετάξουν χαρταετό σε κάποιο κοντινό πάρκο της περιοχής τους, πάντα με σεβασμό στα μέτρα με δεδομένο πως δεν επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

 

Να μπουν στο βαθύ κόκκινο μία σειρά από περιοχές εισηγήθηκε  η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Συγκεκριμένα εξαιτίας του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μπει στο βαθύ κόκκινο η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, Κιλκίς, Λέσβου, Χαλκιδικής καθώς και οι δήμοι Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Χανίων και Μετσόβου.
Οι σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα