Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Άμεση προσωρινή σύνταξη για όσους έχουν κάνει αίτηση

Για τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους από την πανδημία του κορονοϊού, τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και τις εκκρεμείς συντάξεις μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.


Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, «η κυβέρνηση και ο προηγούμενος υπουργός κινήθηκαν ταχύτατα και έχουν υιοθετηθεί προγράμματα για την στήριξη των επιχειρήσεων και τον εργαζομένων», επισημαίνοντας ότι η δαπάνη για αυτά τα προγράμματα είναι 3,5 δις ευρώ.


«Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έδρασε αμέσως και η ανεργία παρέμεινε στις τάξεις του 16 % περίπου», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε πως «είμαστε σε άγνωστο πεδίο λόγω της πανδημίας, βλέπουμε τι γίνεται και στις άλλες χώρες».



Παράλληλα, ανέφερε πως καταρτίζεται ένα κυβερνητικό σχέδιο για την εποχή μετά την «αποσωλήνωση» της οικονομίας «για να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα το μέγιστο δυνατόν», είπε, τονίζοντας πως «θα δώσουμε έμφαση στα προγράμματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ ώστε να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι», ενώ όπως ανέφερε θα δοθεί και έμφαση στα ψηφιακά προγράμματα.



Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια και από την προηγουμένη διοίκηση του υπουργείου και από ην διοίκηση του ΕΦΚΑ και όπως είπε προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΦΚΑ

Τόνισε πως έχει δημιουργηθεί μια oμάδα έργου με προτζεκτ μάνατζερ και μαζί με την διοίκηση του ΕΦΚΑ θα επεξεργαστούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό. Αυτά θα γίνουν πολύ γρήγορα, τόνισε.

Στόχος όπως είπε είναι «να ανακουφίσουμε αμέσως τον κόσμο» και αποκάλυψε «την άμεση καταβολή προσωρινής σύνταξης στο ύψος της εθνικής σύνταξης 384 ευρώ σε όσους ασφαλισμένους 62 ετών και άνω έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης».



Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα εισπράξουν και τα αναδρομικά του ποσού της εθνικής σύνταξης ανάλογα με το χρονικό διάστημα που περιμένουν στην ουρά. Δηλαδή αν κάποιος έχει διανύσει 20 χρόνια ασφάλισης και επομένως δικαιούται εθνική σύνταξη 384 ευρώ και περιμένει ήδη 10 μήνες, θα λάβει 3.840 ευρώ σε μία πίστωση ενώ στη συνέχεια θα λαμβάνει κάθε μήνα το ποσό των 384 ευρώ.

Οι υπηρεσίες, σύμφωνα με τον υπουργό θα είναι έτοιμες εντός διμήνου να υλοποιήσουν αυτό το μέτρο ανακούφισης που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα