Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Να ανοίξουν μόνο δημοτικά και νηπιαγωγεία εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Η επιτροπή των ειδικών  εισηγήθηκε να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά σχολεία και μάλιστα υπό πολύ αυστηρά μέτρα. Παρά την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν και οι δύο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, οι ειδικοί δεν συναινούν στη διά ζώσης επανεκκίνηση της εκπαίδευσης στα γυμνάσια και τα λύκεια.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα, οι ειδικοί αποφάσισαν να επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου μα ληφθεί απόφαση και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Η χώρα μπήκε σε αυστηρό lockdown μιας εβδομάδας, με στόχο να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες ώστε να ανοίξουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία.



Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η πρόταση του υπουργείου είναι οι μαθητές των δημοτικών να πηγαίνουν κλιμακωτά στο σχολείο προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός γονέων που τα πηγαίνουν στο σχολείο. Ο διευθυντής του κάθε δημοτικού θα βγάζει ανά τάξη το πρόγραμμα, και έτσι οι γονείς θα χωριστούν ανά τάξη κατά την είσοδό τους στα δημοτικά σχολεία.



Το δεύτερο σημείο που εισηγείται το υπουργείο Παιδείας είναι σε περιπτώσεις σχολείων που έχουν δεύτερη είσοδο να ανοίξει και αυτή προκειμένου να διοχετεύονται οι μαθητές από πολλές εισόδους στο σχολικό κτίριο.

Για τους μαθητές άνω των 16 ετών και τους εκπαιδευτικούς το υπουργείο Παιδείας έχει εκπονήσει σχέδιο που περιλαμβάνει προληπτικά τεστ, τα οποία θα τα κάνει όποιος επιθυμεί. Εντούτοις, το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα και με βάση τις εξελίξεις.

πηγή: protothema.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα