Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Ε Ελλάδα

Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στη Νότια Ιταλία θα επηρεάσει και την Ελλάδα Ελλάδας έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28/12.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θα εκδηλωθούν ισχυρές κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές,  χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη.


Αναλυτικότερα, ισχυρές κατά τόπους βροχές θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 26/12 προς Κυριακή 27/12 στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι της Κυριακής η κακοκαιρία θα επηρεάσει το σύνολο σχεδόν της χώρας, όπως και τη Χαλκιδική, με ισχυρές κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα κατά τόπους τα εννέα μποφόρ.

πηγή: ant1news.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα