Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Μπαράκ Ομπάμα - Αλέξης Τσίπρας, κοινές δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε μεγάλη γκάμα θεμάτων αναφέρθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων τους στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το πέρας της κατ' ιδίαν συνάντησης. 

 

Ο πρόεδρος Ομπάμα ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας στα ελληνικά "Καλησπέρα" και κατόπιν ευχαρίστησε εκ νέου τον πρωθυπουργό για την υποδοχή, για να σημειώσει ότι πάντα ήθελε να επισκεφθεί την Ελλάδα.

 

"Τα ιδεώδη της αρχαίας Ελλάδας ενέπνευσαν τους πατέρες του αμερικανικού έθνους και οι επαναστατικές ιδέες της Αμερικής ενέπνευσαν την Ελλάδα το 1821", τόνισε.

 

"Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους Έλληνες, το γνωρίζω. Η κρίση δεν είναι αφηρημένη έννοια, ανέτρεψε σε βάθος τη ζωή πολλών πολιτών", είπε, για να τονίσει ότι ο κ. Τσίπρας του περιέγραψε τις πολιτικές που ακολουθεί για να ανακάμψει η Ελλάδα.

 

"Η ελληνική οικονομία χρειάζεται χώρο για να αναπνεύσει, η λιτότητα δεν είναι λύση", σημείωσε και τόνισε ότι "το ΔΝΤ είπε ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι ζωτικής σημασίας και εγώ θα συνεχίσω να ενθαρρύνω τους πιστωτές προς αυτή την κατεύθυνση".

 

"Συζητήσαμε τις σοβαρές προκλήσεις της περιοχής", επισήμανε, για να συγχαρεί την Ελλάδα διότι είναι "μία από τις πέντε χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που εξακολουθούν να δαπανούν το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα και το έκανε αυτό ακόμα και στις δύσκολες εποχές. Όλοι οι σύμμαχοι θα πρέπει να το πράξουμε". 

 

Έδωσε συγχαρητήρια για τη στάση της Ελλάδος στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα βελτιώσει τις συνθήκες στέγασης. Για να συμπληρώσει: "Εμείς θα συνεχίσουμε να βοηθούμε γιατί το πρόβλημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό". 

 

Για να Κυπριακό ζήτησε μία λύση μακροπρόθεσμα βιώσιμη και τόνισε ότι πιστεύει ότι μία τέτοια λύση είναι δυνατή.

 

"Οι Έλληνες πέρασαν δύσκολα χρόνια, η Ελλάδα όμως παρ' όλα αυτά υπήρξε πολύτιμος σύμμαχος", σχολίασε και κατέληξε: "Στο πρόσωπο της Ελλάδας βλέπουμε ένα από τους στενότερους φίλους των ΗΠΑ"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα