Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Γρ.Τάσιος: «Στον αέρα» και τα Χριστούγεννα - Λύνουμε προβλήματα μέρα με τη μέρα στη λογική της επιβίωσης»

«Δεν έχουμε καταλάβει γιατί δεν υπάρχει κρατική εντολή να κλείσουν τα ξενοδοχεία εν μέσω lockdown», σημειώνει στο Hotel & Restaurant ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης
Τάσιος.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αν υπήρχε επίσημη απόφαση κλεισίματος, θα έπρεπε να οριστεί τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο αναφοράς σε κάθε νομό, κάτι που δεν ήταν εύκολο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως βασικά τα ξενοδοχεία είναι κλειστά. Από τα 10.000 ξενοδοχεία που έχουν λάβει άδειες λειτουργίας μέσα στην πανδημία, μόλις τα 2000 λειτουργούν αυτή τη στιγμή και αυτά δεν έχουν τουρίστες», εξηγεί ο κ. Τάσιος. Τα ξενοδοχεία που έχουν πληγεί περισσότερο είναι τα 12μηνης λειτουργίας. «Έχουν δουλέψει ελάχιστα, με μάξιμουμ πληρότητα της τάξης του 10-20%».


Άγνωστο το μέλλον

Οι προοπτικές για το μέλλον είναι εντελώς άγνωστες καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει τις εξελίξεις σε υγειονομικό επίπεδο. «Ακόμα και Χριστούγεννα είναι “στον αέρα”, δεν μπορεί να γίνει κανένας προγραμματισμός όσο έχουμε αυτά τα δεδομένα εν μέσω lockdown.

Αλλά ακόμα και να ανοίξουν, ο κόσμος θα είναι φοβισμένος. Ποια οικογένεια θα αποφασίσει να πάει σε ένα μέρος όπου θα υπάρχει συνάθροιση κόσμου και μάλιστα σε περίοδο που το κρύο θα αναγκάζει τον κόσμο να κλειστεί μέσα. Εκτιμώ ότι τόσο οι πόλεις όσο και οι ηπειρωτικοί προορισμοί του ορεινού όγκου της χώρας, φέτος τα Χριστούγεννα, θα ζήσουν στιγμές Ιουλίου του 2020, δηλαδή με ελάχιστες κρατήσεις». Αντίστοιχα είναι και τα μηνύματα από το εξωτερικό. «Για την ακρίβεια δεν υπάρχει κανένα μήνυμα από το εξωτερικό προς την Ελλάδα. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες είναι σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς τα χειμερινά τους προγράμματα δεν προχωρούν σε κανέναν προορισμό», αναφέρει ο κ. Τάσιος.

Αστοχίες

Για αστοχίες από την πλευρά της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, ο οποίος έχει κάνει σχετικό διάβημα προς τα αρμόδια υπουργεία. «Δεν είναι αστοχία να είναι σε αναστολή ένας εργαζόμενος σε εποχιακό ξενοδοχείο και να δικαιούται επίδομα Χριστουγέννων και άδεια; Την ίδια ώρα μάλιστα που το επίδομα των 534 ευρώ ανά εργαζόμενο για τον Ιούλιο, αφαιρέθηκε από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ που πήραν τα ξενοδοχεία. Εμείς ξεκάθαρα πληρώνουμε πια και μόνο δανειζόμαστε», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τάσιος, και καταλήγει: «Μόνο ψυχραιμία και ενότητα μπορώ να συστήσω στα μέλη μας, για να μπορέσουμε μέρα με τη μέρα να λύνουμε προβλήματα στη λογική της επιβίωσης».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα