Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Ε Ελλάδα

Γρ, Τάσιος: Από τα 10.000 ξενοδοχεία της χώρας, δεν είναι ανοιχτά πάνω από 2.000

"Δεν πρέπει να βλέπουμε Ταμείο Ανάκαμψης αλλά Ταμείο Επιβίωσης. Και το Ταμείο Επιβίωσης πρέπει να έρθει πολύ γρήγορα, στις αρχές του 2021». Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στον Real Fm 107,1.


Όπως εξήγησε ο κ. Τάσιος «αν δεν χρηματοδοτηθούν οι νυν επιχειρήσεις, ενώ είναι εν ζωή, τότε δεν πρόκειται να έχουμε οικονομικό ιστό στο μέλλον και προφανώς ούτε κοινωνικό ιστό. Αυτό πρέπει να είναι το ζήτημα της επόμενης μέρας. Τα έργα της μεγάλης ανάκαμψης ας περιμένουν». Ζητούμενο, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο είναι να «ζήσουμε».

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από το δεύτερο lockdown, ο πρόεδρος της ΠΟΞ επισήμανε πως «είναι σε καλό δρόμο», αλλά «χρειαζόμαστε πάση θυσία ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, ενώ περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι τράπεζες».

Ο κ. Τάσιος εκτιμά ότι θα είναι δύσκολη η επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ αναφερόμενος στο πλήγμα που έχει ήδη υποστεί ο ξενοδοχειακός κλάδος από την πανδημία υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία πόλης που έχουν να δουν πληρότητες από τον Μάρτιο, ενώ φαίνεται να εξανεμίζονται οι ελπίδες για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ορεινούς προορισμούς και ήλπιζαν να δουλέψουν τα Χριστούγεννα.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ έδωσε ακόμη ένα συγκλονιστικό στοιχείο: Από τα 10.000 ξενοδοχεία της χώρας, δεν είναι ανοιχτά πάνω από 2.000 και η αναγκαστική αναστολή εργασιών συνεχίζεται…

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα