Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Σεισμός στη Σάμο: 2 νεκροί, 19 τραυματίες και τεράστιες ζημιές

Δύο νεκρά παιδιά και 19 τραυματίες, είναι ο θλιβερός απολογισμός του ισχυρού σεισμού 6,7 Ρίχτερ που έπληξε τη Σάμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας 14χρονος, που φέρει ανοιχτά κατάγματα, θα αεροδιακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Επίσης, μία 63χρονη γυναίκα, που έχει υποστεί κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνας, θα αεροδιακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν επτά τραυματίες. Όλοι είναι εκτός κινδύνου.

Επίσης, 10 πολίτες μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, επέστρεψαν στις οικίες τους.

Όλες οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, τα παιδιά περνούσαν από στενό δρόμο και καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε στο Βαθύ της Σάμου.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, και τα δύο παιδιά ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Για το πρώτο οι ελπίδες έσβησαν αμέσως, ενώ για το δεύτερο καταβλήθηκαν απεγνωσμένες προσπάθειες να το επαναφέρουν, χωρίς, δυστυχώς, αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή της ΕΡΤ, πρόκειται για,ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 15 και 17 ετών, μαθητές Λυκείου, που κατευθύνονταν προς την παραλία και πέρασαν από ένα στενό δρομάκι στην περιοχή Γεφυράκι, στην οδό Κανάρη, όταν έπεσε ο τοίχος κτιρίου.

Συγκεκριμένα τα δύο παιδιά περνούσαν από τον στενό δρόμο της πόλης, πάνω από το λύκειο για να φτάσουν μέχρι την πλατεία και την παραλία και εκείνη την ώρα κατέρρευσε ένας τοίχος από τον πρώτο όροφο ενός παλιού κτιρίου τα καταπλάκωσε χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν.



Οι διασώστες και το ΕΚΑΒ έσπευσαν αμέσως και με τιτάνιες προσπάθειες απεγκλώβισαν τα δύο παιδιά, δυστυχώς όμως χωρίς τις αισθήσεις τους.

Κάτοικος της Σάμου ανέβασε στο facebook βίντεο από το σημείο που έπεσε ο τοίχος και καταπλάκωσε τα δύο άτυχα παιδιά. Στο βίντεο καταγράφονται οι προσπάθειες των διασωστών και των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν τα δύο παιδιά.


Ιδιοκτήτης παραθαλάσσιου καταστήματος επιδεικνύει στην κάμερα της ΕΡΤ τις καταστροφές που υπέστη η επιχείρησή του, με τα ψυγεία να έχουν κολλήσει στον τοίχο και όλα τα προϊόντα του να έχουν καταστραφεί.

πηγή: real.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα