Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Μετά τις αντιδράσεις ανοίγουν οι λαϊκές αγορές υπό προϋποθέσεις

Την λειτουργία των λαϊκών αγορών υπό προϋποθέσεις από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις περιοχές που βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε σήμερα, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τη νόσο covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ παράλληλα έδωσε στατιστικά στοιχεία για την πορεία της νόσου και των ελέγχων.

 

Σχετικά με τις λαϊκές αγορές, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσουν στις περιοχές που τελούν υπό ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, (Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Ζάκυνθο και Λέσβο), ως εξής:

 

• Σε κάθε λαϊκή αγορά, από τους πωλητές, παραγωγούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτή και μόνο, σύμφωνα με την άδεια τους, θα συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών.

 

• Θα υπάρχει απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων με ενδιάμεσο χώρο κενό και ελεύθερο από αντικείμενα,.

 

• Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις λαϊκές αγορές όπως σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο στις περιοχές που ισχύουν τα ειδικά μέτρα.

 

Η τήρηση των μέτρων, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, θα ελέγχεται επισταμένως από τους αρμόδιους φορείς.

 

"Οι έλεγχοι δεν γίνονται από εκδικητική ή τιμωρητική διάθεση αλλά στόχος είναι να επιβεβαιώνεται η σωστή τήρηση των κανόνων", είπε ο υφυπουργός ενώ επίσης υπογράμμισε:

 

"Η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των νόμων σώζει ζωές". Και εξέφρασε τιε ευχαριστίες του προς την Ελληνική Αρχή Διαφάνειας, που επισκέφθηκε σήμερα και τα στελέχη της, καθώς και όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την συμβολή τους στην τήρηση των κανόνων και την ασφάλεια των πολιτών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα