Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Ε Ελλάδα

Τι αλλάζει στον Προμαχώνα από την Τετάρτη

Έκτακτα μέτρα έλαβε η κυβέρνηση και τίθενται σε άμεση ισχύ, με δεδομένη την ιδιαίτερα βεβαρυμένη κατάσταση στις Βαλκανικές χώρες και το μέτωπο των εισαγόμενων κρουσμάτων.

 

Με βάση την Κοινή Υπουργική απόφαση που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ορίζονται οι περιορισμοί που τίθενται σε ισχύ στον Προμαχώνα από την Τετάρτη 15/7 και ώρα 00:01, μέχρι και τις 29/7 και ώρα 00:01. Σημειώνεται πως οι περιορισμοί δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες.

 

Ειδικότερα, η είσοδος στην ελληνική επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

 

α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωναϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος  εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

 

β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

 

Ανησυχεί ο χάρτης της επιδημίας

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται στη χώρα είναι σταθερά από την 1η Ιουλίου διψήφιος. Μέσα 11 μέρες έχουν ανακοινωθεί συνολικά 367 κρούσματα κοροναϊού, με τα περισσότερα να είναι εισαγόμενα και να εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου και κυρίως στον Προμαχώνα. Εκτός από τα εισαγόμενα περιστατικά της λοίμωξης Covid-19, αύξηση παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα και στα εγχώρια.

 

Τα περισσότερα περιστατικά εντοπίζονται στη Θράκη, με την Ξάνθη να κρατά τα αρνητικά πρωτεία στα θετικά κρούσματα του ιού. Συρροές κρουσμάτων εντοπίζονται και στην Καστοριά και στη Λάρισα.

 

Την ανησυχία εντείνει, η επανεμφάνιση στον χάρτη της επιδημίας των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας, της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το Σάββατο, έχουν προκαλέσει συναγερμό καθώς πέραν των εισαγόμενων κρουσμάτων – 26  σε σύνολο 41-, καταγράφηκαν 9 κρούσματα στην Αττική και 3 στη Θεσσαλονίκη.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα