Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Ε Ελλάδα

Γρ. Τάσιος: Αγωνία για το πως θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία

Την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, το 80% εξ’ αυτών δεν θα ανοίξουν, τόνισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής».

 

«Το 80% των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας δεν θα ανοίξουν σήμερα. Δεν υπάρχει τίποτα, οι πτήσεις δεν έχουν τη συχνότητα που θα φέρουν τον κόσμο. Μέχρι τις 15-20 Ιουνίου θα μπουν στη διαδικασία να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα εποχικά από αρχές Ιουλίου. Οι κρατήσεις είναι λίγες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όποια κινητικότητα υπάρχει πάει για τον Ιούλιο», τόνισε ο κ. Τάσιος και συνέχισε:

«Αν θα έχουμε τουρισμό θα εξαρτηθεί από τις πρώτες αφίξεις και αν θα παραμείνουμε ασφαλείς. Όλα είναι ένα στοίχημα και μια καθημερινότητα. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ως φορείς τι θα γίνει στη διαχείριση ενός κρούσματος από τουρίστα. Οι πρώτες αφίξεις θα έρθουν στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά μετά τις 15 Ιουνίου, οδικώς. Χρειάζεται δουλειά στις τουριστικές περιοχές. Δεν υπάρχει σχεδιασμός και δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει. Χρειάζονται γιατροί συγκεκριμένης ειδικότητας που μπορούν να πάρουν την ευθύνη για ύποπτο κρούσμα. Χρειάζονται τεστ. Όταν θα έχουμε πληρότητα τουριστών όλα θα πρέπει να έχουν τη διαχείριση και σε σχέση την κεντρική διοίκηση».

Για να καταλήξει: «Η μόνη χώρα που φαίνεται να έχει κινητικότητα για να στείλει τουρίστες είναι η Γερμανία. Από εκεί και πέρα είναι οι οδικοί τουρίστες των Βαλκανίων και ακόμα είμαστε σε αναμονή για τους υπόλοιπους. Για τους Άγγλους μιλάμε για μετά τον Αύγουστο».

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα