Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Οι ελπίδες στους τουρίστες από τα Βαλκάνια

Η Χαλκιδική περιμένει πολλά αυτό το δύσκολο καλοκαίρι από τους Βαλκάνιους τουρίστες.

Ο οδικός τουρισμός εξάλλου αποτελεί σημαντικό τμήμα της τουριστικής ροής, καθώς περίπου το ένα τρίτο των επισκεπτών που καταφθάνουν κάθε καλοκαίρι στη χώρα, προτιμούν να έρθουν με τα αυτοκίνητά τους.

 

Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, επιχειρηματίες και πολιτεία αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την κατηγορία επισκεπτών και επιχειρούν να τους προσελκύσουν.

Στη χώρα μας σχεδόν τα 10 από τα 30 εκατομμύρια επισκέπτες έρχονται οδικώς τονώνοντας τις τοπικές οικονομίες. Η κυβέρνηση άνοιξε φέτος τον φάκελο «οδικός τουρισμός» που φαίνεται πως θα δώσουν τον τόνο του φετινού καλοκαιριού και προχώρησε σε διακρατική συνεργασία με τρεις βαλκανικές χώρες: τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα.

 

Η Χαλκιδική και η Πιερία λόγω και της γεωγραφικής τους θέσης παραδοσιακά συγκεντρώνουν τουρίστες από τα Βαλκάνια.

 

Από το χάσιμο κέρδος δεν βγαίνει λέει ο Νίκος Παυλίδης, ωστόσο αν κάτι τέτοιο δουλέψει όπως λέει θα σωθεί το καλοκαίρι.

Το ενδιαφέρον που υπάρχει από το εξωτερικό είναι ήδη μεγάλο και η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στις συστάσεις που δίνουν οι ταξιδιωτικοί tour operators για μέρη με μεγαλύτερη ασφάλεια…

 

Στην εποχή του κορωνοϊού, οι οδικές μετακινήσεις φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στον τομέα των μεταφορών και μάλλον θα είναι αυτές που θα «σώσουν» το ελληνικό καλοκαιρι.

megatv.com


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα