Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Ποιες χώρες δεν θα «στείλουν» τουρίστες στην Ελλάδα, λόγω κορωνοϊού

Η πορεία που θα καταγράψει φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα καθώς και το πόσα ξενοδοχεία τελικά θα λειτουργήσουν αποτελεί έναν μεγάλο γρίφο. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, σε αρκετούς νομούς οι ξενοδόχοι χάνουν τις ελπίδες τους για τη φετινή τουριστική σεζόν και εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Αιτία για τις «αναταράξεις» στον τουρισμό είναι η πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί στις αερομεταφορές καθώς και η αδιάκοπη επέλαση του κορωνοϊού σε αρκετές χώρες που αποτελούν παραδοσιακά σημαντικές αγορές για την Ελλάδα.

 

 

Στη Βρετανία, η οποία βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά θανάτους από τον Covid – 19, η κατάσταση είναι ζοφερή δεδομένου ότι η ζήτηση έως και για το τέλος Ιουλίου είναι σχεδόν μηδαμινή, με τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου να ελπίζουν ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από Βρετανούς για να επισκεφθούν την Ελλάδα τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

 

Στη Γερμανία, όπως και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υποστεί πλήγμα από τον Covid – 19, οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες να μην ταξιδέψουν εκτός συνόρων και υπό το φόβο εισαγωγής νέων κρουσμάτων από άλλες περιοχές. Οι προοπτικές σε ό,τι αφορά τη γερμανική αγορά επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο καθώς η απόφαση για παράταση της σχολικής χρονιάς φαίνεται πως είναι ειλημμένη.

 

Διαβάστε στο περισσότερα economistas.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα