Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Ελλάδα

Είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το πρώτο φορτίο ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας και το ΕΚΑΒ παρέλαβε η Περιφέρεια.


Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, το πρώτο φορτίο παρελήφθη και διανεμήθηκε στις δυο Υγειονομικές Περιφέρειες, 3η και 4η και στο ΕΚΑΒ.


Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε και διανέμει είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, που είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι έρχονται σε άμεση επαφή με τα κρούσματα του κορονοϊού. Έχω δεσμευτεί ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία. Πρώτο καθήκον μας είναι να κρατήσουμε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δίνουν τιτάνιο αγώνα για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη απέναντι στην πανδημία. Σήμερα παραλάβαμε και διαθέσαμε το πρώτο φορτίο από προστατευτικά μέσα και είδη ατομικής υγιεινής. Τις επόμενες μέρες έχουμε εξασφαλίσει κι άλλα φορτία, προκειμένου να ενισχύσουμε τους εργαζόμενους σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως η ΕΛΑΣ και η Πυροσβεστική. Ως Περιφερειάρχης, κύριο μέλημά μου είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και εργαζομένων της Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες».


H Περιφέρεια διέθεσε στην 3η και 4η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ 15.000 χειρουργικές μάσκες, 9.000 κουτιά με γάντια των 100 τεμαχίων το καθένα, 5.000 τεμάχια αντισηπτικών και 7.000 τεμάχια αντισηπτικών κρεμοσάπουνων.
Αυτά θα διατεθούν άμεσα από τις ΥΠΕ για την κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στα πληρώματα των ασθενοφόρων.

 

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα