Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Ε Ελλάδα

Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση του κορωναϊού

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 Με στόχο την στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας εξαιτίας της πανδημίας λόγω της νόσου Covid-19 και εν όψει των ραγδαίων εξελίξεων το υπουργείο Υγείας καλεί εθελοντές να ενισχύσουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με κάθε τρόπο τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.«Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας» αναφέρεται στο μήνυμα του υπουργείου.

Ποιοι μπορούν να βοηθήσουν:

 • Ιατροί,
 • νοσηλευτές,
 • παραϊατρικό προσωπικό,
 • ψυχολόγοι, φοιτητές αλλά και
 • συνταξιούχοι επιστημών υγείας.

 

Όσοι μπορούν να παρέχουν διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.

Οι εθελοντές θα κατευθύνονται σε σημεία όπου υπάρχουν ανάγκες σε δομές υγείας της χώρας, ανάλογα με τα προσόντα τους, θα προσφέρουν συγκεκριμένο έργο, σε συνεργασία με το ήδη υπηρετούν προσωπικό.

Δήλωση Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα καταγραφής  εδώ.

Οι αιτήσεις των εθελοντών καταχωρούνται ανά Υγειονομική Περιφέρεια σύμφωνα με τη δήλωση προτίμησης στο σχετικό πεδίο της φόρμας.

Οι εθελοντές θα κατανέμονται από τις Υγειονομικές Περιφέρειες ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν στις δομές υγείας της περιοχής ευθύνης τους.

Ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Εθελοντών της κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας καλεί σε συνέντευξη τους εθελοντές.

Στην επιλογή των εθελοντών συνεκτιμάται η εργασιακή εμπειρία, οι δεξιότητες του κάθε εθελοντή και το εν γένει ενδιαφέρον του για να εργαστεί σε συγκεκριμένα πεδία που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν ανακύψει.

Οι εθελοντές θα υποβληθούν σε ταχύρρυθμη εκπαίδευση από τον υπεύθυνο διεύθυνσης/υπηρεσίας (πχ ιατρικής- νοσηλευτικής- διοικητικής- τεχνικής υπηρεσίας, κ.ά) και θα αρχίσουν άμεσα να εργάζονται.
Χρήσιμες επισημάνσεις

Πριν συμπληρώσουν την αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερωθούν πως στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19 περιλαμβάνονται:

 • Άτομα άνω των 70 ετών
 • Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια
 • Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια
 • Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη
 • Καρκινοπαθείς υπό ενεργό χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία
 • Μεταμοσχευμένοι που λαμβάνουν δύο ή περισσότερα ανασοκατασταλτικά φάρμακα

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα