Κυριακή, 09 Μαϊος 2021

Ε Ελλάδα

Κ. Μητσοτάκης: Από τις 06:00 αύριο απαγορεύεται κάθε άσκοπη κυκλοφορία πολιτών

Εντολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τις 6 αύριο το πρωί να ισχύσει  απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Για την απόφασή του, όπως ο ίδιος τόνισε, στο νέο τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες, έχει ενημερώσει ήδη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τους πολιτικούς αρχηγούς.
 

"Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας. Που, όμως, πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες. Το Κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να "μεριμνά για την Υγεία των Πολιτών" και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία. Και όταν η ευθύνη του ενός αποδεικνύεται ελλειμματική, τότε θα πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Στο όνομα του συλλογικού καλού, λοιπόν, προχωρώ στη σημερινή απόφαση: Για να προστατέψω την Υγεία μας και όλα όσα πετύχαμε μέχρι τώρα σε αυτό τον τομέα. Έχω ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για την απόφασή μου", σημείωσε, στο μήνυμά του, ο κ. Μητσοτάκης. Όπως επεσήμανε, από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνο:

-Όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους.

-Όσοι κατευθύνονται, για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα.

-Όσοι επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα.

-Όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους.

Παράλληλα, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.

Όπως είπε, στο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός, όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται είτε με έγγραφο του εργοδότη του, είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου. Ταυτόχρονα, τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα